Kea - Lavrion

2 juli

Vi lämnade Kea idag efter frukost och seglade sista etappen in till hemmahamnen Lavrion utanför Athen. På vägen badade vi och snorklade i en vik som var helt öde. Helt magiskt att ha en hel strand och vik helt själv. Inte helt likt bryggan vid Fritidsbaren i Ystad. Båda alternativen har ju sina fördelar.  När vi väl kom i hamn satte vi oss i sittbrunnen, tog en Mythos och summerade resan. Vi kände en stor glädje och tacksamhet att vi fått vara med om detta.

Våra förväntningar från seglingarna i Kroatien var högt ställda och erkännas måste, att de första dygnen var vi lite villrådiga. Hade vi valt rätt? Skulle vår båt ligga i Grekland och inte i Kroatien som vi gillar så skarpt.

Men efter varje dag blev det tydligare: Grekland är kanon. Grekland är helt klart rätt för oss. Vänliga människor, ett bra hamnliv, god mat och ett fantastiskt segelvatten. Enda nackdelen vi kom på är att maten är ganska dyr.  Både i butiken och på restaurangen. Enligt en undersökning är det nästan lika dyrt här som hemma. Indexet i undersökningen sade 86 % av svenska priser.

Hur som helst, vi har inte satsat på detta projekt med anledning av att det är billigt. Segling är dyrt, var man än seglar. Men det ger så otroligt mycket. Det handlar väl om prioritering och att vi känner oss otroligt lyckligt lottade som får möjlighet att uppleva detta..

Vi gläds åt att vi har minst 16 veckors underbar segling framför oss i Grekland de närmaste åren enligt vårt kontrakt med Navigare-Yachting.  Därefter får vi se vad vi gör. Kanske seglar vi hem båten till Ystad och seglar i Sverige eller så byter vi båt och kör ett nytt charterkontrakt i Grekland.

Vi får väl se.....

Tack för att du tagit dig tid att följa med oss på vår jungfrutur på bloggen med vår Bavaria 40, S/Y My ElFri. Kul även med alla kommentarer vi fått både i bloggen men även alla SMS och mail.

Hälsningar

Annette, Elin & Bengt

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-