Monemvasia....

Vaknade vid 6-tiden av ett bankande och trummande varvat med gäll trumpetmusik. Nog var det livat igår men detta kändes som orättvist att vakna på detta sätt. Efter en del grubblande stod det klart att marschmusiken inte kom inne ifrån huvudet utan det spelades i land. Vi gick upp på däck och såg en vaktparad spatsera längs strandpromenaden mot Spetses. Efterforskningar kring denna märkliga upplevelse förtäljer att idag 28 oktober 1940 invaderades Grekland av Italiens Mussolini. Det man firar denna dag, Ochidagen är att grekerna sa nej till Mussolini att kapitulera utan valde att kämpa vidare. Man skickade italienarna tillbaka till Albanien och bet ihop. Gick väl så där eftersom tyskarna kom ett halvår senare i alla fall.
Nåväl, vi somnade om och vaknade några timmar senare till en underbar morgon. Stilla och solsken. Vårt beslut att idag gå till Monemvasia står kvar och efter frukost skulle vi tacka Jonas gäng och Blondies besättning för en trevlig kväll. Dock sov många fortfarande och en hel del kläder hängde på tork efter den ”blöta kvällen i Spetses”.
Det blev en märklig men underbar dag till sjöss. I princip vindstilla tuffade vi sakta fram på ett spegelblankt hav. Vid 3-tiden kom vi fram och la oss i den lilla hamnen.
I Monemvasia ligger en liten ö med en fantastik liten mysig stad från länge sen. Vi tog en promenad dit vilket var värt besväret. En stor ringmur omslöt staden. Trånga gränder med små butiker och kaféer.  Riktigt mysigt… Så mysigt att vi återkom för att äta middag några timmar senare. Inte så smart dock för när vi fick bord med tänkt utsikt var det bara en svart vägg även om stjärnhimmeln gjorde sitt för att lysa upp den fantastiaska utsikten. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-