Murter och lite drama....

Det blev en promenix runt stan och halvön innan det blev för varmt.  Frukost vid boj och därefter kastade vi loss och gled ur viken.
Som planerat fortsatte vi norrut. Efter en stund kom vinden. Som den ju alltid gör vid 9-11. En behaglig segling upp till Kaprije och Kakan för lunch. Snålade lite och ville inte betala för boj bara för att ligga en timme för lunch utan gick 200 meter bort till ankarplats och turkost vatten. Fick funka det med.
Vi slappade ett par timmar innan vi tog beslut om att segla vidare till Murter. Vi har varit där flera gånger och trivs i den lilla stan.
En härlig segling i 9-10 m/sek. Landade in på bryggan på restaurang Fabro. Man påstår att man ligger ”gratis” här för 100 kuna om man äter på deras restaurang. Låter ju vettigt.
Det visade sig att vi inte ätit så dyrt någon kväll som här. Jag älskar verkligen att bli lurad. Men maten var bra så vad fasen. Vi blev nog inte lurade, eller?  Vi är ju inte här för att det är så jäkla billigt eller för att spara pengar.
Det blåste friskt när vi kom och fortsatte så hela kvällen. Vi låg kanonbra för att beskåda en större motoryacht som skulle lägga till sent på kvällen. Stark sidovind på mellan 10-15 och lite strulig (tysk) besättning gav en hygglig underhållning efter maten. Allt gick bra och alla inblandade drog sig tillbaka i sina båtar.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-