Back to base.....

Idag är det faktiskt dagen då vår semester tar slut efter tre underbara veckor. Vårt plan lyfter 21,30 men vi har först en segling till Lavrio på ca 26 NM att se fram emot. Tanken är att vi skall gå kl 8,00 för att hinna i vettig tid till Lavrio. Checka ut och lämna alla prylar i skåpet. Vinden hade lagt sig och det vanliga lugnet som brukar råda i Loutra hade återinfunnit sig. Planen att vi skulle väcka fyllegänget i den yttersta båten och kaptenen i Lagoonen så vi kan smita iväg hyggligt tidigt, kom på skam direkt då inget liv kunde skönjas i yttersta båten. Dock var kaparen uppe i katamaranen och beredd att släppa ut oss. Vi han med lite frukost innan festprissarna la ut så vi kunde gå.

En behaglig nordvästlig vind när vi som minst behöver den. Innebär med andra ord rak motvind. Det blev tyvärr motor i gammal motsjö en bra bit innan vinden sakta vred mot norr så tillslut fick vi en fin bog att minnas ett tag. Efter ett besök i salongen förundrades jag över att det var blött på golvet. Trots alla fönster och luckor var stängda. Eller rättare sagt, nästan alla luckor. Det visade sig att vi glömt stänga luckan i förhytten. Den sämsta vi kunde glömma i dryg motsjö. Vi fick slita ur vår extramadrass som nu var sur som en vettextrasa och hänga den på tork över bommen. Denna madrass skulle inte må bra av att ligga fuktig i Navigares förråd, den saken är säker. Som tur var fläktade det på och solen gassade på madrassen så den blev faktiskt helt torr innan vi var framme.

Framme i Lavrio visade det sig att vi var bland dom första båtarna tillbaka till basen. Här gör vi semesterns sämsta tilläggning. Stark sidovind och vi hade svårt att få tag i mooringlinan gjorde att vi drev häftigt. Så häftigt att bogpropellern hade svårt att hålla båten rätt. Att det dessutom stod 10 personer på kajen som alla ville hjälpa till på sitt sätt var inge bra lösning. Någon släppte tampen och någon annan gjorde fast den så vi inte fick loss dem från pollaren. Men tillslut låg vi vackert vi kajen ändå. Det brukar lösa sig hur tokigt det än ser ut ibland.

Nu var det bara att packa ihop våra saker som skall till förvaringsskåpet, käka lunch, checka ut, duscha, ta ett glas vin och vänta på taxin. Skönt faktiskt att ta kvällsflyget hem. Dessutom är det stort bröllop imorgon som vi skall vara med på så det är bra att pallra sig hemåt.

Planen gick ganska snabbt åt helsike när det visade sig att Navigares wifi-puck var försvunnen. Tillslut kom jag på att jag förmodligen hade packat ner den bland våra prylar som åkt till skåpet. Det blev till att ragga upp en chaufför som kunde köra mig dit och som tur låg den där. Det som skulle bli njutningen innan hemfärden, duschen och ett glas vin och kolla andra båtar som kommer in smög sig. Det blev istället en 10 sekunders dusch och till att svepa ett glas vin medan taxin stod på kajen.

Under tiden jag stressade på hade nästan alla båta kommit in och det var Yacht-Week som hade kommit hem. Fest på alla båtar och vi var glada att vi hade lyckats undvika dom under våra veckor.
Men dom har nog kul… :-)
Tack lilla My Elfri för några underbara veckor...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-