Vinogradisce....

Vi tog dingen in till Milna på morgonen. Spegelblankt vatten och klarblå himmel. Det blev en runda till fots i en av de första städerna i Kroatien vi kom till för drygt 15 år sedan. Kärt återseende varje gång. Vi var tvungna att proviantera lite vilket nu var enkelt att lösa med dingen. Leverans direkt till båten utan att bära. Vi kastade loss efter frukost och bestämde oss att gå ut i sundet mellan Solta och Brac. Där skulle vi bestämma oss vart vårt mål för dagen skulle bli med hänsyn till vinden. Det stod klart att vi borde gå mot Zlatni Rat, Kroatiens mest berömda strand. Sakta vred dock vinden så vi kunde snart välja mellan Hvar och Vis. Vi gick mot Hvar. En härlig segling i 5-6 m/sek. Vinden vred tom så pass mycket efterhand så vi kunde köra med Code-0. Det blev ett lunchstopp i Marinkovak. Bad övervägdes men det fick anstå. Beslut togs sedan att vi skulle lägga oss för natten i viken ”bakom” Palmizana, Vinogradisce. Helt nerlusat med bojar så det var bara att välja. Inte mycket folk såhär tidigt på säsongen. Middag på Bachus. God mat och trevlig service. Vi kunde även sitta och förvåna oss över vilket liv ett gäng kunde hålla på en Lagoon 560. Dom hedrade Avicii vilket iofs var trevligt. Det kommer nog kosta ägaren ett gäng nya högtalare. Skönt att vi ligger en bit bort.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-