Emerald Cave....

Lite skärrade vände vi och gick till sydliga spetsen på Koh Muk. Middag intogs på den fashionabla resorten Charlies. Som vanligt lite vingligt in med dingen på stranden i ganska stora dyningar men det gick ganska bra. Bara halvblöta kom vi till en nästan tom restaurang. Vi köpte in lite olika rätter för att testa. Inte svårt när varje rätt kostar 20 kr. Otroligt god mat igen. Har haft en förutfattad mening att jag inte gillar Thaimat. För mycket kokosmjölk. Dock har vi inte än stött på kokosmjölk. Finns i meny men man behöver ju inte….
Tillbakaresan blev väl som vanligt. En kamp mot naturen. Tufft att hålla dingen mot vågorna. Men det gick tillslut även idag. Ombord satt vi och njöt med en drink. Trötta som vanligt på kvällen. Körde igång AC då det var varmt som vanligt även denna kväll. Och lika fuktigt.
Idag hade vi varit lite osmarta och hade inte koll på vart vågorna kom ifrån. Så det blev en gungig och varm natt. Av och på med AC då den är svår att styra. Hade man den på i en timme så var det 17 grader ombord. Stängde man då av den så blev det snart över 30 grader på mindre än 30 minuter. Blir vi inte förkylda av dessa manövrer så är det lysande. Det kom dessutom massor med regn under natten så det blev till att tömma dingen. Tur vi tog upp den i däverten så det bara var att dra ut proppen.
Vi tuffade bort till Emerald Cave. En lång tunnel/grotta i berget som skulle passeras och därinne var en strand eller vi skall kalla det vik beroende på vilket läge tidvattnet har. En otrolig upplevelse att gå runt här. 60 meter i diameter vid lågvatten. Hade jag nu varit sjörövare så hade jag definitivt gömt prylarna här. Bra att vi var morgontidiga för när vi kom ut igen så kom turisterna i massor i Longtails. Inte kul att dela ett sånt ställe med en massa kineser i flytväst. Bra tänkt idag Blomqvist….
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-