No Captain???

Vi gick raka vägen till macken på piren i Chalong för att tanka vatten och diesel. Några båtar framför oss men alla var hjälpsamma så vi fick ligga utanpå en cool fiskebåt. En sådan som man kan se på amerikanska filmer som fiskar stora svärdfiskar etc. Frågade hur stora fiskar man kunde få här och visade frågande med utsträckta armar. Då bröt han ihop och förklarade att man bara fick tonfisk på max några kg. Båten antydde betydligt rejälare fångst än så kan man ju lugnt påstå.
Personalen på macken och båtarna omkring var mycket nyfikna på oss. Om att vi två själv kunde vara ute och segla utan att ha kapten ombord. Tack för den du…..
Det gick snabbt att tanka 200 liter diesel men det tog lååång tid att få i 5-600 liter vatten genom en trädgårdsslang med dåligt tryck. Diesel är billig här. Kostar 6,25 kr/liter så det kändes inte så dyrt att kört Thailand runt för maskin. Att gå att betala i kassan var det inte tal om. ”Bryggan” var en spetsad påle som stack upp ur vattnet. Valde istället att skicka över kreditkortet och bli kvar ombord. Ångrade mig samtidigt som jag gjorde det då jag ju VET att man inte skall lämna sitt kort utan uppsikt. Vilket jag nu fick göra i minst 15 minuter för tankningen av vatten inte var klart. Det hjälpte inte att jag bad honom ta betalt för full tank vatten, 600 liter. Det måste stämma….
Får bara hoppas att man inte belv blåst....

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-