Dubrovnik...

Dagen började med ett rejält skyfall vid femtiden. Det smattrade på rejät och som tur var fick vi in dynor etc innan dom blev dyngsura. Fördelen var ju att båten skulle bli ren och skölja bort saltet nu när vi skulle få gäster. Somnade om efter en stund men det blev ändå en tidig avgång från viken. Vi tuffade dom 8 NM in till Dubrovnik där vi bokat plats och där vi skulle möta upp våra vänner. På vägen in såg vi en helt utbränd Lagoon 450 av nyare modell. Det var bara skroven som återstod. Hela överbyggnaden hade bränts bort. Såg hemskt ut och man fick en fundering om vilken skräck att få brand ombord. Kollade genast var våra brandsläckare var placerade. Vi hade många små släckare ombord som tur är.
Vi tankade upp och blev hänvisade till en ny brygga vid kranen. Lite fundersamma men dom lovade att det var kanon och bryggan var helt ny för året. Lät ju kanon.
Problemet var bara det att den saknade både vatten och el. Det blev några timmars förhandling både personligen men även via vhf och telefon. Dock slutade det med att vi fick ligga kvar. Inte helt nöjd med detta då vi bokat och fått bekräftat plats för en dryg vecka sen. Gänget kom och vi prioriterade en god lunch och sedan en tur in till gamla stan i Dubrovnik. Alltid trevligt även om vi lyckades bli blåsta av en taxichaufför. Det gäller att vara vaken.
Det blev en hyggligt tidig kväll då våra gäster var tidigt uppe denna resdag

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-