Galaxidi...

Sakta men säkert lunkade det på mot Galaxidi dit vi beslutat gå. En skön dag men tyvärr utan vind. Men vad gör det? Först stöter vi på (i dubbel bemärkelse) en stor sköldpadda. Han låg och plaskade i det varma vattnet och vi vände om för att kolla. Då simmar han eller kanske är en hon, baklänges och rakt på vårt skrov. Hamnar upp och ner och spottar och hostar i ren förskräckelse. Sakta men säkert får han kontroll igen och ligger och guppar igen. Osäker på om den bara njöt i sommarvärmen eller om den var sjuk. Svårt att veta men vi kan bara hoppas på det första.
Strax därefter kommer två stora stim delfiner ifatt oss. Mellan 20-30 stycken. Dom simmar 50 meter bort och det verkar som om dom är ute och övningssimmar med sina små kalvar. Dom var inte intresserade av oss så vi antog att det handlade om barnuppfostran istället för lek.
Väl i hamn i Galaxidi visade det sig att ankarspelet inte fungerade. Vi kunde inte sänka ankaret men det funkade att dra upp det. Så Annette lossade kättingen med handtaget så kättingen kunde löpa fritt. Därefter kunde vi stäcka kättingen och vi låg perfekt. Kul att se att även och det blir lite strul så stressar vi inte till det. Vi har sakta men säkert lärt oss att hantera situationer som dyker upp. Dock vill vi inte ha en trasig ankarvinsch så det blev till att ringa Navigare. Babis lovade lösa detta och mycket riktigt kom en go gubbe vid namn Nicola för att lösa våra problem. En riktig mekaniker in i märgen. Inte solbränd utan mer sotbränd med ett stort vitt leende. Han har säkert järnfilsspån till sin gröt på morgonen och tvättar sig i diesel…..
Efter lite stånkande och stönande så hade han löst problemet och bad om ursäkt att vår semester blev störd. Inga problem om man kan få hjälp på detta sätt.
En mycket varm kväll så efter middagen efter 22 blev det att ligga och flämta i sittbrunnen och kolla på folk i hamnen. Alltid kul…

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-