Kyra Panagia...

Morgon i Skopelos marina....

Träffade på ett trevligt par från Varberg på kajen. Seglar mycket hemma men lämnade sketsommaren för att båtluffa här nere istället. Funderar på att ta ner sin båt från västkusten och lägga den i Grekland. Vettig idé. Hoppas dom hittar en bra lösning.

Fin vind idag och Elin tyckte det skulle vara kul med lite distanssegling. Vi hade öråd och vi beslutade oss för att gå ännu mer norrut. Närmare bestämt till ön Panagia. Nordöst från Alannisos. En ö med 2 invånare. En munk och en herde som har hand om öns alla getter. Ön är dessutom ett naturreservat där det lever munksälar, en speciell sorts falkar och en ovanlig fiskmås. Det senare känns som om det kvittar. Måsar lär vi ha så det räcker och blir över. Eftersom där finns en munk så finns det ett kloster. Vägen upp går från den vik vi tänker lägga oss in. Dock har jag inga planer på att besöka den gamle mannen...

Vi hade en bra kryss upp med mellan 8-12 m/sek. Lite revat så gick det hur bra som helst. Annette och Elin slappade på fördäck och fick saltstänk emellan varven. Lunch i Steni Vali. En liten hamn som var så grund att vi inte kunde komma in utan fick ankra utanför. Men mysig. Sista biten orkade vi inte kryssa utan gick för motor.

In i en lite passage som bara var drygt 50 meter bred och sedan in i en stor lagun. Fräckt.

Släppte ankare, badade och bara njöt. Turkost vatten, varmt och skönt. Blåste fortfarande 8 m/sek men det behövdes värmen.

Paniken spred sig rätt snart ombord när det stod klart att vi låg i total radioskugga. Ingen mobiltelefon eller internet fungerade. Det är ju så det skall vara, eller?

Middag ombord och sen var det att kolla stjärnhimmeln. Att det finns så många stjärnor...

En magisk kväll ombord....

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-