Dubrovnik...

Klockan ringde tidigt. Det kändes som om vi just lagt oss men det var inga problem att komma upp och in i duschen. En snabb frukost och sen var det bara att checka in. Praktiskt att bo på flygplatsen när man skall flyga tidigt….
Efter knappt tre timmars flygning med Norwegian landade vi på Dubrovniks flygplats. Transfer var beställd så vi kom snabbt iväg mot marinan i Dubrovnik.
Väl på plats fick vi besked om att båten skulle vara klar om ett par timmar. Vi hade en del att göra så det var helt ok. Alla papper skulle fixas och vi skulle bunkra upp med mat och dryck. Planen är att vi tar frukostar och luncher ombord och middagarna tar vi iland.
Vi föreslog att Jonas och jag fixar allt det praktiska och att övriga sticker in till gamla stan i för att kolla denna pärla som ligger på Unescos världsarvslista. Även museet om belägringen av staden 1991-92 är värt ett besök. Under 8 månader hölls staden under belägring och stora delar av gamla staden förstördes men har återställts med ett förvånansvärt bra resultat. Mysig stad med trevliga restauranger och kaféer.
Dock var alla så sugna på att komma ut på havet så gänget tog hand om bunkringen istället.
Efter en go lunch med cevapcici och en god kall, kroatisk öl var det dags att gå till båten.
En Lagoon katamaran 39. 2013 års modell. Vi blev alla imponerade över hur stor båten var. Visserligen ”bara” 39 fot lång men den kändes oändligt bred, nästan 7 meter. Men vilka ytor det var ombord….
Alla fann snart sina hytter och snart kastade vi loss. Som tur var har Jocke och Fredde ett förflutet med båtar med två motorer vilket passade utmärkt då Jonas och jag aldrig seglat katamaran tidigare. Härligt att få hjälp med att hitta tekniken. Kändes faktiskt lättare än befarat. Att man dessutom kan vända denna koloss på en femöring känns rätt fräckt.Jag tog spakarna och fick ut oss ur marinan och vi tuffade sakta ur kanalen och förbi den stora bron och ut mot fritt vatten. Besättingen fann sig snabbt hemma med något kallt att dricka låg man i nätet i fören och njöt.
Idag var planen att vi skulle gå till en vik på ön Mljet, Okuklje. En tripp på drygt 15 NM vilket kändes ganska lagom då det varit en lång dag. Naturligtvis fick vi vinden rakt i nosen men vi ville verkligen segla lite idag så vi kryssade en stund. Fördelen med katamaranen är för det sociala livet ombord är att båten inte lutar när det friskar i.
Vid 18-tiden gled vi in i viken. Ett ställe som jag besökt för snart 10 år sedan. Minns det som en lugn skyddad vik med några bryggor och 2-3 små restauranger, konobor.Det stämde. Inte mycket hade hänt. Möjligen var det så att man nu kunde koppla in landström på restaurangen där man lagt till och äter sin middag. Ett bra upplägg…Det var 25 grader i vattnet så många tog ett efterlängtat dopp när vi lagt till.Solen dalar som bekant fort här så det började skymma när det blev dags för middag. En stackars hummer fick sätta livet till denna kväll när Hakuna Matata, som vår båt heter kom på besök.God mat och hög stämning runt bordet hela kvällen även om en och annan kände av att det varit en lång dag och gick till kojs en efter en….Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-