Ryckig natt.....

För första gången hade vi dålig nattsömn. Det ryckte i förtöjningarna hela natten. Dyningar kom förmodligen in i viken och ställde till det. Drygt att lyssna på gnällande förtöjningar och ibland ryckas ur sömnen. Men det funkar det med.
Samlade ihop oss och stack efter frukost. Dagens mål var Bozburun. En mysig liten stad som vi från flera håll fått tips om. Måste besökas….
Dagens etapp borde ligga på knappt 30 NM. Det blåste ingenting när vi la ut så vi gick för maskin en timme. Därefter kom vinden. Det blev snabbt 10-12 så vi revade rejält. Fick en fin kryss och vi njöt i fulla drag i solen. Även om vi fick klamra oss fast ibland. Sakta avtog vinden till 8 stabilt så alla trasorna drogs fram för fullt. I sundet mellan Symi och Bozburunhalvön dog vinden igen helt så det blev motor till vårt mål. En härlig inpassage mellan öarna och längst inne i viken låg vår hamn. Vi fick en bra plats nära badstranden på andra sidan piren som vi genast besökte. Det var väldigt varmt. Men som tur var så fläktade det en del. Trevliga båtgrannar som var från Australien och Nya Zeeland. Dom hade investerat i en SO 45. Seglade här 5-6 veckor om året och dom flyttade båten mellan olika länder. Dom hade övervintrat i Italien, Kroatien, Grekland och Turkiet. Kul att dom hellre seglar här än down-under.
Det blev en ok middag på en typisk turistfälla. Behållningen för kvällen blev dock mötet med familjen vid grannbordet. Ett par med en liten söt, bortskämd tvåårig dotter. Dom berättade lite om sitt liv och om sedvänjor Turkiet. Dom kom från Ankara och hade kört bil hit. 70 mil för att fira semester här i tre dagar. Frun kom för övrigt från Adana. Samma stad som den starka Adanakebaben kommer ifrån. Oviktigt men lite kul.
En varm kväll och lite lagom trötta slumrade vi till i sittbrunnen. Allt i skenet av vårt fina nya ljus…

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-