Korcula...

Dagen började med en tur till den ståtliga fyren som blickar ut mot Italien. En runda på 7 km som kändes i värmen och backarna. Skönt.
Frukost ombord och därefter tuffade vi ut ur viken. Nöjda över ett ställe att sätta på favoritlistan.
Restaurangen Porto Rosso var kanon. Trevlig personal och vettiga priser. Vi hade i och för sig bestämt oss att gå dit vinden bär men idag blev valet att gå för motor. Vi hade rak motvind och jag vägrar kryssa i ”onödan”. Hade vi gått efter vinden så hade det blivit Italien, 60 NM bort. Nej inte idag. Valet hade fallit på Korcula. Denna turistmagnet på sommaren men kanske som kanske är lite trevligare nu. Vi bestämde oss dessutom att ligga i viken runt hörnet istället. Det visade sig vara ett bra val. Det låg bara 6 båtar i viken så det var gott om plats. Däribland Eagle of Norway, Lagoon 560 från Navigare. Vi tog dingen in och det tog bara 2-3 minuter. Ett enkelt sätt att spara 1500 kr på i hamnavgifter. Kunde inte låta bli att kolla vad vi skulle betala såhär i lågsäsong. Vågar inte ens tänka på vad det kostar i juli.
God mat som vanligt och därefter en glass och en sängfösare ombord.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-