Hipp hurra....

En härlig solig morgon återigen. Solen som bränner sakta bort morgondimman efterhand.  Men det är inte vilken morgon som helst. Två ur besättningen fyller år idag. Tomas och Annette. Efter sedvanlig powerwalk bjöds det på champagne och skönsång. Skepparen kunde ana en krusning på vattnet utanför så stiltjen som nu varat i snart en vecka kanske skulle ge med sig. Åtminstone han hade lite brått att få komma ut och lufta seglen. Man kan ju inte få allt och även om vi fått ett par sekundmeter så var det såklart mitt i nosen. Att kryssa med en katta är ju som att dansa salsa med kryckor. Det går men är inte kul. Det ”friskade” på upp till 4 m/sek och vi fick upp baljan i 5 knop trots allt. När vi rundat nordspetsen på Ugljan åkte lunchen fram, Code-0 rullades ut och vi gled i maklig takt till Zadar. Nya ställen är alltid kul. Och i kväll skall det bli födelsedagskalas i gamla stan x 2.
Vi tog en promenad över bron till gamla stan. En härlig stadsdel som verkligen levde. VI hamnade i ett bröllop som hette duga. Bengaliska eldar och hela torget sjöng för full hals. Underbart vilken glädje.
Det blev en bra middag på en av Tripadvisor rekommenderad konoba. En bra app som vi nu kommer använda framöver…
På grund av lite missförstånd så valde gänget att gå samma väg tillbaka medan skepparen, som helst reser sjövägen, lyckades engagera en roddare för överfarten.
Imorgon bitti, tidigt reser Yvonne och Andreas hem till Sverige så det blev farväl innan kojen kallade.
Tack för en grymt trevlig vecka….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-