Cooper Island...

Åter en härlig morgon.
Helt stilla vilket det inte brukar vara. Oftast en vind på 4-5 m/sek på natten. Det blev några dopp innan frukost och därefter släppte vi bojen.
Vi gled sakta ut ur viken då plötsligt en stor skugga dök upp på vår babordssida. Trodde det var en stor sten men det var en manta som simmade just under vattenytan. Den var verkligen stor. Åtminstone för någon som aldrig sett en manta på nära håll. Såg tydligt dom hornformade fenorna när den passerade. Vi vände för att kanske skulle kunna få en glimt till men det enda vi såg var dess svallvågor. Mäktigt.
Idag är sista dagen till sjöss så ville njuta ända in i kaklet. Vi gick sakta runt ön och in i Deadmans Bay. Enligt sägnen så lämnade kapten Svartskägg 12 av sina besättningsmän på en liten ö av någon anledning. Ön fick senare namnet Dead mans chest. Han lämnade dom där med endast ett antal flaskor med rom. När dom sedan nyktrat till kom dom på att simma dom 600 meter för att komma till en strand på Peters Island. Detta misslyckades och alla drunknade. Dom flöt iland på en fantastiskt vacker strand som fick namnet Dead mans Bay. Där skulle vi lägga oss och bara chilla. Tyvärr möttes vi av stora skyltar att stranden var stängd och man fick inte gå iland. Tydliga spår av Irma även om man jobbade hårt för att återställa. Vi kunde ana att åtminstone en resort var på väg att öppna.
Vi tuffade istället vidare till Cooper Island. Där som var fullt igår. På håll såg det mycket trevligt ut med några fina resorter. Man skrev även på nätet att man ofta kunde se sköldpaddor men även att man skall se upp med småhajar. Vad manas då med småhajar. Under 5 meter?
Redan på väg in till bojarna såg vi sköldpaddor. Ovanligt stora som majestätiskt gled förbi båten. Vid ett tillfälle såg vi också en haj som simmade under sköldpaddan. En liten haj. Kanske 1 meter.
Det blev en härlig dag i viken men det blev även ett besök iland på resorten. Verkligen fint. Och goda Painkillers hade dom…

Videosnutt från Cooper Island.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-