Selimiye.....

Sov gott efter en hel dag till sjöss och god mat på tavernan på kvällen. Dags för en lite promenad i omgivningarna. Dessvärre hade vi sovit lite för gott för att man kunde gå så långt eller fort för den delen. Det var redan mycket varmt.
Det blev dock ett par kilometer och det var en märklig liten by. Många invånare hade gjort om sina trädgårdar till fina små grönsaksodlingar. Antingen för att kunna sälja men naturligtvis även för att vara självförsörjande. En denna by med max 200 invånare fanns flera matvaruaffärer, caféer, restauranger men även ett hotell. Dessutom en badstrand med kristallklart vatten i anslutning till marinan. El och vatten på bryggan kan vara bra att komma ihåg.
Vi fyllde på vatten även om det kändes onödigt för två personer ombord. Det syntes knappt på mätaren att vi både duschat och tvättat. Men man vet aldrig när man får sån service nästa gång.
Kastade loss efter frukost och målet för dagen var Selimiye och restaurang Aurora. Fått tips av Annika på Estelle om detta ställe. En etapp på 16 NM var lagom idag. När vi rundade udden Soeguett märkte vi att det brallade på även idag. 10 m/sek och rak motvind igen så det blev en härlig kryss. Stundtals blåste det 15 och vi bara forsade fram. Vi gick in i viken där Sailors Paradise ligger för lunch och bad. Därefter togs beslut om att gå vidare. Hittade Aurora, mycket tack vare deras stora skylt. Vi gjorde en kanontilläggning i sidvind i 6 m/sek. Inte illa för två personer i en katamaran. Det verkade det som om fler tyckte på kajen. J
Vi blev väl emottagna av den svenskturkiska ägarinnan, Suzan.
Här fanns vatten, el och wifi. Lösenordet var gintonic vilket genast inspirerande till en iskall sådan i nätet på fördäck.
En eftermiddags softande med bad, en GT till och sedan väntade vårt bord på bryggan för 2 kl 9.
Urvalet av Meze var nästan löjligt. Tror inte det räckte med 25 sorter så det var svårt att välja. Men våra val av både för- och huvudrätt visade sig vara en fullträff.
Svårt att ge omdöme när förra stället fick full pott men det blir 6 fezer av 5 möjliga.
Det blev nattbad i skenet av undervattenbelysningen och sedan en glass innan gonatt….

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-