Tidig morgonsegling....

Kvart i fem knackade det på hyttdörren. Det var gänget som nu var klara för avfärd till Sverige. Klockan 5 kommer Goran så det är bara att puttra in till INA-macken i marinan. Ett bra ställe att byta besättning. Kan även vara lämpligt nästa helg då det är dag för familjen Seifert att mönstra på.
Staden var tyst som motsats till kvällen och morgonen var underbar. Solen hade inte gått upp även om det sakta börjat ljusna. Vi såg på håll att Gorans van stod och väntade på oss. Han är klockren vår vän Goran.
Vi vinkade av våra vänner och klättrade ombord igen. Nu skulle vi dra norrut för att kolla hur det är där. Vi har lång väg att segla men det skulle vara kul att komma till de trakter som gjorde oss frälsta i Kroatien för snart 20 år sedan.
Vi kom inte långt utanför pirnocken innan vi satte segel. Solen var på väg upp och vi satte oss med varsin espresso och bara njöt. Lite tråkigt att lämna av vänner men det är ju detta vi gillar. Att uppleva Kroatien både själv men även med goda vänner och familj.
Vi hade en plattläns i 2-3 m/sek så det gick inte fort. Dessutom blev det ganska snart olidligt varmt att segla med vinden. Som tur var ökade vinden och vred en smula så det blev en bekvämare slör.
Enligt prognosen skulle det blåsa till ikväll och inatt så vi vill hitta ett bra ställe att övernatta på.
Vi gick ca 40 NM innan vi gick in vid Sveti Petar på Ilovik. Där ligget ett stort antal bojar så vi la oss där och inväntade ovädret. Passade på att ta dingen in för lite mat i den lilla byn. Sen en mysig kväll i solnedgången….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-