Kas....

Vaknade ganska tidigt efter en varm natt. Jag föreslog att vi skulle kasta loss och käka frukost i en vik med en Blue cave som vi sett på turbåtarna reklamtavlor på vår morgonpromenad. Sagt och gjort gav vi oss iväg. Dock fick vi äta frukosten on the go då det blev en bit och inte hittade vi någon grotta. Däremot såg vi en del sköldpaddor simma runt båten. Nog så trevligt….
Jag slog en signal till hamnkapten i Kas dit målet var för dagen. Av skadan vis så ville jag inte få en utskällning till. 
Hittade nummertill den egenutnämnda hamnkaptenen, Smiley i Rod Heikells bok East Eagean.
Jodå. vi blev buddies direkt. Iklädd sverigetröja tog han emot oss och placerade oss mellan två Gulletbåtar. Kändes som om vi backade in en lång kanal men det gick i stort sett bra. Det gick liksom inte att klämma in sig mellan dom. Dom låg som fastgjutna. Min nye kompis John for som en visping och hjälpte till med allt, fixade med förtöjningar, kopplade el förhandlade med hamnmyndigheterna så jag skulle få bra pris. 170 Lira skulle det kosta. Only for you my friend…
När vi völ gick för att betala i det riktiga hamnkontoret så kostade det 150 Lira. Så mycket var vår vänskap värd...
Det visade sig sedan att han hade en restaurang precis vid sidan om moskén. Annette och jag valde att gå det medan ungdomarna gick på annat håll denna kväll. Ok mat hos Turkiets Mike. Dock inte så som hos originalet i Poros.
Hela gänget möttes igen vid glasskiosken för lite gratisshow. En glasskille skojade friskt med töserna.
Tillbaka vid båten så fick vi nästan slag. En av badbåtarna hade öppnat sin bar och det var fullt pådrag. Om någon såg rätt så var det någon som drog en lina kokain men vi hoppas på att han bara snöt sig.
Vi förberedde oss på en lång natt och letade fram öronproppar. Men som genom ett trollslag slutade musiken tidigt så vi fick en lugn natt. Förutom två skrovsmällar mitt i natten som väckte mig.
Misstänker att det var sköldpaddan som var ute och simmade och hade problem med sitt mörkerseende.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-