Navpaktos...

Vi vaknade åter till en stilla morgon. Annette och jag steg upp halv 8 och kom överens om att lägga ut. Idag hade vi en lång dag framför oss. Vi skulle gå mot Korintviken och under veckan sammanstråla med Stefan, Milou, Mia och Jonas på Maja of Sweden. Elin och Elias sov gott någon timma till, trots vindstilla fast med långa gamla dyningar. Sakta kom vinden som förväntat och vi kunde segla. Vi puffade fram i 4-6 knop och livet var ganska ok.Vinden kom och gick och som vanligt vred den på alla håll. Dock var humöret på topp och det njöts i fulla drag på däck och i vattnet efter båten.
När vi närmade oss Patras som var vårt mål beslutade vi oss att fortsätta in förbi bron istället och hitta en trevligare hamn än Patras. Sagt och gjort så siktade vi in oss på Navpaktos. En medeltida stad som under 1499 klarade en belägring av den turkiska armén på 30 000 man. Men för oss var det inga problem. Vi la till på stadskajen. Ankaret i ”hamnahollet” och sen backade vi till i den lilla hamnen till stadsbornas stora nyfikenhet. Inte ofta vi är största båten i hamnen men nu fick vi äntligen glänsa. Trappan upp och vi var på närmsta kaféet..
Det är söndag och det är ju grekernas ”night on the town”. Muren runt hamnen var full med folk , alla restaurangerna och kaféerna likaså. Och vi var nog dom enda turisterna i stan. Folk var nyfikna på vad vi var för några och alla var vänliga. En trevlig stämning helt enkelt….Vi gick en runda för att sen landa i sittbrunnen med en sängfösare. Kändes som om vi satt på scenen i en amfiteater. Fast på ett trevligt sätt, typ. Stan somnade inte förrän vid 4 så man undrar lite hur dom som skulle jobba kände sig när dom steg upp.
Om du är i krokarna så missa inte denna hamn. Det är den häftigaste hamn vi varit  i hittills….

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-