Sakta igen mot Galixidi...

Morgon i Navpaktos. Kompakt varmt. Trots det hade vi sovit bra. Förmodligen hade den knappa nattvinden sökt sig ner i hytten via vindseglet.
Lite snabbt inköp av lite matvaror men framför allt is. Både i kuber och i frusna mineralvattenflaskor. Dom är helt perfekta att sänka temperaturen i kylboxen. Inte alla säljer sådana men alla borde. Det är nästan som ett Kinder-ägg. Dock bara två ”överraskningar”. Först kyler den och sen kan den drickas upp.
Annette fixade två kaffe freddo to go. Sen stack vi. Naturligtvis blåste det ingenting när vi kom utanför hamnen så vi fick hålla tillgodo med fartvinden istället för att ”kyla” oss. Vi planerade att gå till Galaxidi idag och det blev en skön dag trots utebliven segling. Vinden var 0 och havet låg som en spegel. Det blev massor med badstopp i värmen. Lite oroväckande så mullrade åskan hela tiden inne över land. Vid bergen i norr var det verkligen mörkt. Någon typ av skitväder kommer nog med all säkerhet.
Vi kom på att vi konstigt nog inte käkat någon glass på hela tiden så det var verkligen dags nu när vi kom i hamn. Det var tryckande varmt och ovädret närmade sig säkert.
Naturligtvis hade vi för brått och valde fel glasställe. Ingen hemmagjord som vi fantiserat om. Men, den fick duga.
Tillbaka i båten igen och folk började oroa sig för sina förtöjningar för dom hade samma aningar som vi angående vädret. Mycket riktigt, i samma stund som vi kom ombord tog vinden i ordentligt. Vi kände oss ganska lugna då vi nu som alltid lägger ut så mycket ankarkätting som det är möjligt. Om det hade gått så hade jag lagt ankaret i land på andra sidan. Men vi låg som en smäck. Nu väntade vi bara på regn och åska….
Men den kom "tyvärr" inte utan vi såg bara blixtarna och hörde mullret över havet och bergen.
Vinden avtog och det var fortfarande olidligt varmt så vi bara slappade på däck tills solen gick ner. Fortfarande jobbigt varmt men vi var tvungna att få mat. Grillad tonfisk på den vi tror är den bästa restaurangen i hamnen.
Kvällen avslutades med en kall gin & tonic ombord som en god tradition...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-