Zlarin...

Åter en magisk morgon. Nu helt vindstilla och varmt. Frukost och sedan släppte vi bojen. Gled runt Zirjes sydspets och ankrade upp för bad och senare lunch. På eftermiddagen hade det kommit lite vind så vi kunde segla en stund igen. Målet för dagen är Zlarin. Ca 12 NM bort. Egentligen 8 men vi (jag) ville inte gå raka vägen dit. En skön eftermiddagssegling. Det var grymt varmt när vi kom i lä i viken i Zlarin så vi ville inte lägga oss vid kaj. Bojarna tyckte vi låg långt ut så vi droppade helt enkelt ankaret vid badstranden istället. Där låg vi kanon. Vinden svalkade och vi hade bara en minuts dingeresa till kajen.
Vi fick tips om en restaurang som heter Prslika. Inte lätt att uttala men maten var nog det bästa vi fått hittills. Dock var dom lite underbemannade så väntan blev lite lång.
Vi köpte lite glass med oss ut till båten vilket passade utmärkt till sängfösaren i nätet. Gott att höra allt jidder från andra båtar och barer från lite håll.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-