Mljet....

Idag blåser det till lite. Vi tuffade på i motvind på ca 10 m/sek. Det blev lite skumpig och blött men humöret ombord var det inget fel på. Efter en stund satte vi segel och kryssade längs Miljet. Det blev en härlig seglats med bra fart. Vi fick dessutom syn på ett gäng delfiner som följde oss på lite avstånd. Skepparen myste och hoppades på att det aldrig skulle ta slut. Men det gör det ju. Vi skall ner till ett ställe som heter Okuklije på Mljets norrsida. En liten mysig vik som vi besökt ett antal gånger. Ett mysigt par har en brygga långt in i viken där man ligger gratis om man äter på deras restaurang. Ett vettigt arrangemang. Deras dilemma är att vid deras kaj är det ganska grunt så det får bli katamaraner som kan lägga sig där. En viss begränsning för parets affärer. Vi lägger oss gärna där då det ligger mysigt långt in i viken. Fick ta en bild från förra besöket. 
Väl mottagna av paret som fixade både en extra lång landgång, el och skickade även över en handskriven meny. Dessutom kom det nybakat till kaffet. Härligt….
Middagen smakade kanon och dessutom till klart humant pris.
Lite eftersurr ombord och sedan gonatt. Imorgon skall vi mot Dubrovnik.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-