Guana Island....

Onsdagsmorgonen var lika fin som alla andra morgnar.
Förresten lite kul när man frågar här hur vädret skall bli imorgon. Då tittar dom konstigt på en och svarar: som idag!!! Som det var den självklaraste saken i världen. Alla har inte varit i Ystad en novemberdag.
Vi gled på genuan österut mot Beef Island som kanske skulle bli vårt mål idag.
På väg passerade vi Guana Island och såg att det fanns en strand som heter White Bay. Måste betyda något bra. Och det gjorde det. Kritvit strand med endast någon besökare. Ett paradis. Lite bad, lunch och drönarflygning sedan åkte ankaret upp och vi fortsatte österut.
Plötsligt plaskar det till rejält framför båten. Hinner inte se vad det var men det lät som ett rejält magplask. Annette var kvar ombord så hon var oskyldig. Nu kom det igen. Det såg ut som en Manta som hoppade. En meter över vattnet. Men kan det verkligen vara möjligt. Då hoppade den igen. Jovisst var det en Manta. Vit undersida och svart på ovansidan. Magiskt. Snabbt som fasen skulle vi hitta kamerorna men då hade han hoppat klart för denna gång. Dock en häftig syn. Såg ut som den ville flyga men det gick ju sådär. Vem vill inte kunna flyga föresten….
Vi trodde att målet var Trellis Beach men där låg mest gamla vrak från orkanen så det kändes bara olustigt. Vi la oss på boj utanför Marina Cay istället. Mycket strömt och blåsigt. Det var skönt med en frisk fläkt i värmen. Båten snurrade dock ett antal 360 då vind och ström kämpade om vem som var starkast. Kul för oss som fick nya vyer att se på under kvällen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-