Florida - Cape Canaveral...

Vilken spännande start på vår tripp.
När vi närmade oss USA fick vi ändra rutt då man planerade att skjuta ner en viss kinesisk ballong.
Efter flyget till Miami via London hämtade vi ut vår hyrbil. En knallröd Ford Mustang. Ett svagt leende kunde skönjas från killen på biluthyrningsfirman när vi först inte begriper hur vi skall få upp bakluckan för att sen inse att väskorna inte kommer att få plats. Efter lite stuvande gick det tillslut och vi satte oss tillrätta för att sticka. Då fick vi börja fundera på hur det skulle gå till. Inget nyckelhål och ingen lämplig knapp. Vi var otroligt överens om att inte fråga om hur vi skall få igång bilen. Det blev till att trycka på alla knappar vi hittade och plötsligt startade åbäket.
En tripp på drygts 30 mil till hotellet vid Kennedy Space Center gjorde oss hyggligt mosiga. Väl framme ville bara checka in, ta en dusch och hoppa isäng.
Ordentligt jetlaggade vaknade vi tidigt såklart och fick verkligen anstränga oss för att inte gå ner att fråga efter frukost kl 04.
Väl framme på Kennedy Space Center får vi en intressant överraskning. Kanske mest för Annette. Är man över 55 så får man seniorrabatt. Vi sparade 10 $ direkt på morgonen.
Kan ändå tycka att det var ett kul ställe att få sin första pensionärsrabatt på.
En spännande dag på KSC där man kunde nörda ner sig i sin gamla rymdhistoria. Eller det kanske bara är jag som en gång kände att astronaut, det vill jag nog bli när jag blir stor.
Nästa omtumlande upplevelse kom på hemvägen till hotellet när vi svängde inom en liquor store för att köpa lite bubbel. Killen i kassan frågar efter legitimation. Jag skrattar och undrar om han inte tog i nu.
Då förklarade han att man bad om legitimation på alla för att inte någon skall känna sig utpekade och att det var enklare för personalen.
Jodåsåatt…..

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-