Virgin Gorda....

Alla vaknade hyggligt tidigt. Det tar tid att ställa om klockan i kroppen. Solen var på väg upp bakom ett enormt kryssningsfartyg som förmodligen kommit och lagt sig i ytterhamnen under kvällen eller natten. Det blev frukost och därefter kastade vi loss. Planen var att gå norrut för att ligga i Leverick Bay på norra Virgin Gorda. Ett bra ställe för att på söndagen gå mot Anegada.
Väl framme vid The Baths visade det sig att vinden vridit mot nordost och gjorde att man inte kunde komma in från båten till klipporna. Man hade hissat röd flagg och då är det no-no att ens försöka. Vi gled sakta norrut och imponerades över dom gigantiska stenblocken men även dom fina och till synes orörda stränderna. Vi tuffade norrut och hittade en boj utanför Spanish Town där vi beslöt oss för lite bad och Fireball, vår ankarsup på denna tur. Kändes som en bra idé till en början men verkligheten kom ifatt oss efterhand.
Vi tog dingen in till marinan där vi på håll såg att det stod rader av katamaraner som skadats i Irma. Man hade en stor kran och varv i hamnen så det var väl ett bra ställe att reparera båtarna. Sorgligt att se dessa fina båtar med brutna master och hål o skroven. Försäkringsbolagen måste ha det tufft att reda ut alla skador. Det stod också några båtar som varvet hade fixat och som väntade på nya ägare alternativt att bli hämtade av sin nuvarande ägare. I och för sig bra med nya arbetstillfällen men sorgligt att se.
Det blev lunch vid Dog Islands. Några öde öar som vi nästan fick ha för oss själv. Dom som kom gick ganska omgående, oklart varför. :-)
Kvällen och natten tillbringades på Leverick Bay med middag iland. Gott men dyrt.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-