Kefallonia...

Morgonen är som vanligt helt stilla här. Vid midnatt lägger sig tydligen vinden och kommer inte tillbaka förrän sen förmiddag. Vi tuffade därför sakta med Pentan norrut mot Kafallonia. Frukost på ett spegelblankt hav och vi låg i kövattnet på de turistbåtar som kör till viken med skeppsvraket och Laganas bland annat. Nu är det plötslig sen förmiddag och vinden kommer sakta. Innebar att vi hade en perfekt bidevind i 6-7 m/sek. En ren njutning….
Planeringen var att vi skulle går till Poros på östkusten men kom fram till att det Poros vi känner skall ligga i Saroniska så vi plöjde förbi. Fram på eftermiddagen var vi badsugna och gick in till Sami Beach. En lite fin strand med barer och parasoller och ett rejält dunka-dunka från högtalarna. Trots allt så bra musik så vi tog vår dinge och rodde in och satte oss i baren en stund. Senare gick vi in till en hamn som heter Eufimia. Det blåste upp rejält dom sista NM vi hade till hamnen så vi hade 10-12 m i nosen så det stänkte en del. Innebar att vi hade en frisk sidvind när vi skulle lägga till. Nu är det bra med rätt längd på kättingen. Man hade fin service i hamnen och redan på kajen annonserade man om att man kunde kontakta hjälp på WHF och det fanns även en gubbe med dinge i hamnen som agerade bogserbåt om det behövdes. Allt gick bra och vi låg kanon. El och vatten fanns vilket vi var glada för. Det verkade som om byn verkligen insett att man kan göra affärer av gästande båtar. Kul tycker jag. Rent och snyggt och bra service. 22 € för plats, el och vatten.
Många bra restauranger att välja på….
Träffade även på gänget från Malmö/Höllviken som hade en tävling ombord. Den som först hittade en kändis vann. Dom körde en egen version av Svenska kändisresor. Medan vi stod och snackade så kom plötslig den ene på. ”Det är ju du från XL- Bygg”. Varefter dom glatt skriker till övriga i besättningen: vi har äntligen hittat en kändis……

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-