Back to Miami...

Då är det dags att packa och lämna Key West för att åka mot Miami Beach.
Vi valde att köpa yoghurt och müsli på Publix istället för att börja dagen med mackan vi fick på hotellet som frukost dagen innan. God såklart men skrek ett stort X.
Vi var bara tvungna att ta en sväng bort till Ernest Hemingways hem för att checka av det.
Annette hade sett några cockies i ett skyltfönster vid gårdagens promenader som hon bara krävde att vi skulle ha till köpkaffet på vägen. Hon kunde inte bestämma sig för choklad- eller macadamiacockie. Så hon tog en av varje. 15 dollar för två kakor låter ju dyrt men dom kommer räcka i flera dagar.
Vi fick tips om att besöka ett Turtle Hospital på vägen. Ett ställe som drivs till största delen av volontärer. Man tar hand om skadade sköldpaddor som haft oturen att bli påkörda av båtar, fastnat i fiskelinor, svalt fiskekrokar eller blivit sjuka av vår miljöförstöring av bla plast i våra hav. Vi fick en trevlig och gripande stund Så tråkigt att se hur vi människor kan ställa till det och samtidigt glädjande att se hur folk jobbar gratis och kämpar för att hjälpa djuren tillbaka till naturen.
Det blev en lång dag i bilen och vi hamnade i rusningstrafiken i Miami men allt flöt fantastiskt bra. Väl incheckade på vårt hotell på Collins Ave i South Miami Beach sprang vi ut till poolbaren för att inte missa Happy Hour som dom i receptionen bjöd in till. Drinkarna kostar bara 1 $/st. Detta vill man ju inte missa. Vi fick våra drinkar men samtidigt en nota på 26 $. Men…
Jo, HH började inte förrän kl 18 och klockan var 17:40.
Ok då. Men då väntar vi till kl 18 och beställer två drinkar till så börjar vi tjäna pengar på riktigt, eller?
Problemet var bara att drink nummer två serverades i glas vars storlek jag senast såg när jag lämnade urinprov.
Trevligt hotell och ett fint rum fick vi även om vi inte imponerades av utsikten. Man håller på att renovera upp dom fina men bedagade hotellen i Art Deco-stil från 40-talet.
Vi hann med en promenad till stranden och även om solen gått i moln så går dock solen aldrig helt i moln när jag fått fira dagen med mitt livs hjärta .

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-