Tillbaka till framtiden...

Efter några timmars sömn hade vinden lags sig på 8 och det kändes som om det var stiltje i förhållande till natten. Vi släppte bojen och tuffade ut ur viken och satte kurs mot Korcula. Vi skall till ön Mljet idag men det blir ett litet shoppingstopp i Korcula. Det är ju lite sådär att snabbparkera i Korcula. Men vi stannade till i västra hamnen, där dom stora grabbarna ligger. Någon bjässe hade just lämnat så vi smet in som en katt bland hermelinerna. Att dom skulle komma och köra bort oss var ganska självklart men vi chansade. Och lyckades. Jag stannade ombord medan Annette gjorde det hon gör bäst, handla.
Vår AIS funkade ju inte som jag tidigare berättat så jag började rota med detta. När jag väl hittat lådan så blinkade den rött. Inte bra. Det blev lite googlande och efter ett tag fattade jag galoppen. Hittade en usb-sladd som skulle kopplas mellan en dator och AIS-en. Ett program för att programmera in båtens uppgifter i lådan laddades ner. En instruktionsfilm på Youtube kollades på och vips fanns vi i AIS-världen.
Nu kan man följa oss på dom sju haven: Klicka här!
Annette kom nöjd tillbaka och vi kastade loss. Tuffade förbi Lumbarda mot Mljet. Vid Korculas östspets satte vi segel och fick en fantastisk segling. Loggade mellan 6 och 10 knop hela vägen till Okuklje en bit ner på Mljets norra kust. Vi kallar den här viken för Tillbaka tll framtiden då vi varit här för snart 15 år sedan och en av krögarna såg ut och betedde sig precis som den coola professorn i filmen. Vi får se om han lever.
Vi la oss på en lite brygga utanför restaurang/hotell Lampalo.
En trevlig gubbe som fixade både el och vatten bara vi käkade på hans restaurang. Det såg lite skabbigt ut men vi blev positivt överraskade. Det fanns tre eller möjligen fyra bord och det blev fullspikat idag, Bra service och god mat till bra pris gör att vi med all säkerhet kommer tillbaka. Tror det är så att bara mindre båtar och katamaraner kan lägga till vid hans brygga pga djupet. En lite bonus var ju att han kom med en äppelkaka när vi just lagt till och på morgonen fick vi en varm chokladkladdkaka.
Det blev en underbar dag i viken med lite paddlade och drönarkörning. Efter middagen lade vi oss i nätet och kollade en underbar stjärnhimmel och somnade under bar himmel……

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-