Flexibel dag....

Tvära kast!
Jag vaknade av att ett nytt stort fartyg kom och la till bredvid oss. Ett kryssningsfartyg från TUI.
Fick lite egentid med en go kopp kaffe och bara sitta och titta på när allt vaknar i hamnen. Alla fina färger med allt det gröna som möter den knallblå himlen, alla röda hustak och den friska luften blandat med dofter från nybakat från bagerierna. Helt magiskt! 
Innan frukost tog vi oss in på grönsaksmarknaden. Frukt, grönsaker, nötter och blommor ligger upplagda som konstverk. Vilken kommers! Vem skulle få oss som kund?
Idag skulle vi ta oss till Tivat som ligger i början av Kotorbukten. Vi skulle kolla in den kända lilla ön 
" Our Lady of the rocks"som byggts av människan med hjälp av sjunkande skepp fyllda med stenar. Låter intressant!
Vi hade tänkt oss att ligga kvar i Tivat denna natt eftersom det skulle bli sämre väder i morgon med mycket vind, men vid lunch var det så molnigt så vi ändrade planen. Bättre att klarera ut idag från Montenegro och ta oss tillbaka till den mysiga lilla hamnen i Cavtat. Där ligger vi skyddade i morgon när det ska bli sämre väder. 
När vi kommer ut ur bukten och runt hörnan är det plötsligt molnfritt och klarblå himmel igen. Alla molnen ligger över bergen. 
Vi parkerade oss i nätet med var sin ljudbok och solen värmde skönt. Två delfiner ville visa sig och hoppade upp framför båten. 
Efter några timmar droppade vi ankaret i Cavtat och vi kunde njuta av solen och härligt myller av människor på kajen. 
Säg den lycka som varar! 
En båt med portpoliser dyker upp och konstaterar att vi kommit från Montenegro och inte klarerat in båten. Vi tänkte göra det i morgon eftersom det var så sent på eftermiddagen och förmodligen stängt. (Detta borde vi ju kollat och inte likt oss)
Dom ville ha in oss vid kajen där vi skulle få vidare information. Egentligen skulle vi fått böter men om vi tog oss till Dubrovnik direkt och fixade med tullen där,skulle det lösa sig. 
Snacka om ändrade planer! Det fick bli kvällssegling i vacker solnedgång. 
Efter ett segt pappersarbete hos en överförfriskad hamnkapten, kunde vi utan böter med godkända papper leta upp en vik att övernatta i.
Det blev en lång dag med ett brett innehåll och nya erfarenheter. 
Imorgon ser vi fram emot nya äventyr.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-