Dopet....

Sval morgon.
Molnigt och ganska blåsigt fortfarande. Vi tog en morgonrunda som vanligt men inte så lång idag. Idag skall det klarna upp och bli riktigt fint väder på förmiddagen. Planen är att hitta en fin liten vik och passa på att döpa My Elfri 3. Mycket riktigt drog molnen bort och det blev snart klarblå himmel igen samtidigt som temperaturen steg rejält. Vi tuffade genom den vackra nationalparken när vi till slut fastnade för en pärla. Dessvärre var det förbjudet att ankra inne i viken. Man var väldigt tydlig om vad som hände om man trots förbudet skulle ankra här. Man skulle ledas in på något parkkontor men därefter var det oklart vad som skulle hända. Man får hoppas att böter skulle räcka, och inte piskrapp eller äta rå bläckfisk på tid. Men vi följer ju regler så vi ligger på rätt sida gränsen och ankrade utanför viken. Båten preppades med flaggor, besättningen klädde upp sig lite extra och champagnen kom på bordet tillsammans med snittar och godsaker. Precis som på ett vanligt dop, typ. Men utan präst. Vi hade ju Annette. Hon drog korken och höll ett litet välgångstal. Vi hoppas ju på att ha många trevliga stunder men även längre tider ombord nu och i framtiden.
Den omogna skepparen förstörde naturligtvis den magiska stämningen med att dokumentera händelsen från luften med drönaren. Kan kanske vara kul att ha i framtiden.
Det blev uppvisningar i olika stilar på paddelboarden och en hel del bad innan vi gick mot Korcula. Vi bokade på nätet kvällen innan och fick förmodligen den sista platsen. Vi trodde botten eller toppen, beroende på hur man ser det, hade nåtts när det gäller priset på en hamnplats. Denna gång kostade det 1833,78 kr för en natt. Helt galet.
Dom som varit i Korcula vet att det inte är en speciellt rymlig hamn. Vi blev hänvisade in en bra bit in i hamnen men på något sätt så gick det bra. Inga skador på vare sig materiel eller personal.
Det blev lite tävlingar ombord i vanlig ordning. Blodvite uppstod och Clas stod som värdig segrare. Tävlingen bestod i att man tävlade man mot man och skulle ta en flaska med en viss färg (1 av 5) som tävlingsledningen skrek ut.
Efter 14 dagar i solen så hade undertecknads reaktionsförmåga mycket att önska. 
Grattis Clas.
Som vanligt var det mycket folk i gång i Korcula men efter en liten stund fick vi ett bra bord på ringmuren och fick en god middag. Kul att variera vikar, småbyar och städer. Som Gunnar så klokt beskrev det. Det är sju olika resor på samma resa…..

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-