Mot Marmaris....

En ny dag och en underbar morgon.
Idag skall vi på utflykt. Vi skall bli hämtade kl 8 på kajen för att åka båt upp på floddeltat i Daylan. Vi är lovade att kunna se sköldpaddor, över 4000 åriga tempel och kunna bada lerbad. Mycket riktigt så fick vi se sköldpaddor. Dom lockades upp av blåkrabbor i ett snöre som dom enkelt krossade med käkarna. Inser att man skall hålla tårna ifrån vattnet om det finns sköldpaddor i närheten. Vi avstod traktorturen till templen och gravkamrarna så vi styrde mot lerbadet istället. Det var grymt varmt även om klockan fortfarande visade tidig förmiddag. Lerbadet var en spännande upplevelse. Problemet var bara att få bort all lera när så var dags. Det kvittade hur man spolade av sig.
Hur som helst ville vi tillbaka till marinan för att kunna ge oss iväg mot Marmaris som är dagens mål.
Vinden uteblev i stort sett hela dagen och när den väl kom så var det spikrak motvind. Endast det sista benet mot Netzel Marina var seglingsbart vilket vi såklart utnyttjade.
Väl i hamn så var det dags för en promenad i stan. Det som slog oss var att stan kändes helt övergiven. Restaurangerna, dom som inte slagit igen kändes helt tomma. Sorgligt att se. Endast nere vid hamnpromenaden fanns det folk och restaurangerna var åtminstone halvfulla. Otroligt fin hamn till nästan halva priset av vad vi är vana vid. Kändes helt ok. Dock var det en olustig känsla man fick när man inser att stadens företagare måste ha det svårt. Enligt kyparen på Oýes Restaurang som för övrigt bott i Hässleholm förklarade att man tappat 50 % av förra årets turister. Inga bra framtidsutsikter.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-