En liten glimt av verkligheten...

Det gick faktiskt att somna om en stund till. Gick in i hytten istället. Då ”slapp” man ju solen när den steg upp.
Käkade frukost på hotellet efter en dusch på hotellets poolavdelning. Härligt med toaletter och duschar med air-condition. Frukosten är klart prisvärd och efter tre veckors båtfrukost var det rota i en välfylld buffé.
Det kändes att det även idag skulle bli en het dag. Dock hade vi några ärenden i stan innan vi kunde lägga ut. Efter halva shoppingturen lämnade jag walk-over och begav mig till båten.
Efter en stund kom Annette och vi vinkade av Lindbergs som skulle stanna ett tag till i marinan.
När vi rundade udden fick vi en märklig syn. Kustbevakningen bogserade in en större motorseglare i hamnen. Först trodde jag som entusiastisk sjöräddare att det var ett medlemsuppdrag på turkiska men insåg efter hand att det med all säkerhet handlade om något annat. Båten var överfylld med folk under bomkapellet och båten såg rätt skabbig ut. Mycket mer folk än man brukar se ombord annars. Misstänker att vi nu fick en gnutta verklighet i form av båtflyktingar som fått hjälp till havs. Vad som egentligen hänt eller vad det handlade om lär vi aldrig få veta men alla vinkade när vi möttes så dom verkade vara glada att komma i hamn.
Vi satte genuan och gled bort mot vår sista badstopp innan Göcek. Ikväll skall vi checka ut båten och imorgon åker vi hem. Men vi har en hel eftermiddag till…
Vi la oss på en boj på Yassica Adalari, där alla Gullets brukade göra badstopp. När vi skulle fälla badbryggan så hände absolut ingenting. Utan badbrygga = inget bad. Man kunde hoppa i såklart men man lär ju inte komma ombord igen. Ringde Cenk och bad om råd. Någon säkring eller vad kan ha hänt. Istället skickar han basens rib som kommer ut på 10 min och fixar det. En dålig konstruktion hade gjort att motorn hängt sig. Vi fick ner bryggan och njöt några timmar till. Bra jobbat Navigare.
Vi fick full service när vi kom in till marinan då vi var enda båt som skulle komma ikväll. Ingen kö på macken etc.
Middag i Göcek enligt tradition och sen hem till båten och plocka ihop våra prylar. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-