Efter regn kommer solsken...

Efter regn kommer solsken
Vi låg inblåsta ett dygn på Kolocep, en liten ö utanför Dubrovnik. Det var till att lösa korsord och lyssna på ljudbok. Inga restauranger öppna förutom hotellet och där fick bara hotellets gäster äta. 
Fru Blomqvist hade som tur var kyckling i frysen så det blev en god kycklinggryta med ris som trollades fram. 
Helt plötsligt vällde det in en massa små segelbåtar som sökte skydd, förmodligen en segeltävling. Då var det skönt att sitta inne i värmen och kolla på. 
Imorgon fredag skulle det bli bättre väder så då måste vi ta oss in i Aci marinan i Dubrovnik, handla och tanka vatten. 
Vår tank rymmer 600 l vatten och det har räckt till oss i fem dagar. 
En supertrevlig kille från Navigare, basemangern Alem fixade så vi fick ligga gratis vid kajen i stora hamnen. 
Med full tank med vatten och kylskåp proppat med mat släppte vi tamparna och gled ut mot nya äventyr. Solen stekte från en molnfri himmel och tanken var att vi skulle segla till Mljet och naturreservatet igen. Jag hade haft mailkontakt med den trevlige mannen som gav oss nybakt chokladkaka, bröd och citroner förra veckan när vi var där. Så himla vackert där och med hans mat och service i toppklass gör att man gärna vill återvända. 
Vi fick en fin vind och det var skönt och bara ligga i nätet och lyssna på ljudbok. På varje tur vi är iväg vill vi försöka hitta nya ställe, så när vi passerade ön Sipan bestämde vi oss för att titta lite närmare om viken längst in var mysig och där hittade vi verkligen en pärla. Några få restauranger, en liten market och några kajplatser med el och vatten, som ett kinderägg. Allt inbäddat i grönska och höga palmer. Här måste vi stanna! 
Middag i solnedgången på en restaurang som serverade den godaste grillade fisk vi någonsin ätit. Hit återkommer vi gärna fler gånger. När solen ramlat ner blev det en go kopp kaffe på båten och på kajen hördes de högljudda gubbarna som spelade boule.
Nästa morgon vaknar vi till ännu en dag med sol och klarblå himmel. Dessa veckor har det varit varannandagsväder med kyligare och sämre väder än vad vi är vana vid från tidigare år. Kroaterna säger att dom inte haft så kylig vår på länge. 
Idag blåste det knappt,så upp med codezero, det segel vi använder när vinden kommer rakt och snett bakifrån. 
Finns inget skönare än när man bara rör sig sakta fram, inget motorljud, bara ljudet av vågsvall. 
Ingen stress. Vi har ett mål men får se när vi kommer fram. 
Ett nytt oväder skulle dra förbi med stark vind i morgon och då är det lite roligare med en större hamn om man ska bli inblåst ett dygn. Det fick bli Korcula, en större ö där det finns möjligheter att roa sig i dåligt väder. 
Vi blev granne med en likadan katamaran som oss, med dansk flagg och en annan segelbåt med finsk flag, lite roligt!
På kvällen letade vi upp den mysiga terasskrogen vi åt på i fjor höst när vi var här med paren Hagenkötter & Pontho. Blev serverade av en trevlig kypare som varit handbollsspelare och mycket väl kände till både Lukas Nilsson och Kim Andersson. Kul!
Ett glas vin i sittbrunnen och lite FaceTime med goa vänner fick sätta punkt för denna mysiga lördagkväll.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-