Silba...

Vi gled in i hamnen på Silba. Det kändes som om man kom sjövägen till Abbekås eller någon annan liten övergiven hamn en dag i januari.
Inte en människa syntes till och ljuset kändes tack vare soldiset som om det var just en vinterdag. Men plötsligt dök två kändisar upp. Ett par med en motorbåt som vi träffat kvällen innan på Ist. Dom hjälpte oss med tamparna även om vi börjat bli ganska bra på att klara oss själv. Väl långsides förtöjda förklarade dom att vi även här hade kommit till en stängd ö. Möjligen fanns det något fik längre upp i backen. Vi tog en runda men allt var verkligen stängt. Men vi klarar ju oss. Vi har både mat och vin. Vad kan man mer begära. Dessutom hade soldiset skingrats och eftermiddagssolen gassade nu på oss när vi slappade i nätet. Plötsligt dök det upp en segelbåt i hamninloppet. Kul att få grannar. Det var ett gäng polacker som var ute på vift. Strax efter kom det ytterligare en båt. Med svensk besättning till och med.
Vi fixade till vår middag ombord medan besättningarna på de båda andra båtarna gjorde sig iordning och knallade iväg. Vi undrade vart dom skulle gå och varnade att allt var stängt. Dom kom strax tillbaka med en påse gnocchi som dom hittat i en lite affär. Så något var trots allt igång.
En underbar kväll och nu har vi verkligen kommit in i rätt ”mode”. Det är ljuset och magen som styr våra liv.
Inga klockor….  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-