Thailand, here we come....

Det som skulle bli en lugn och skön avresa kl 9 från Ystad blev något helt annat. Flyget som skulle ta oss till Singapore och sedan till Phuket skulle gå kl 12.40 så vi skulle ha god tid på Kastrup för att handla och softa i loungen. Vi var till och med ute i så god tid att vi gick till stationen. Vi skulle nog få sitta tillräckligt om några timmar. Väl på stationen visade det sig att tågen från Ystad var inställda och personalen försökte verkligen se bekymrade ut. Något hade gått snett i Rydsgård så tågen från Malmö fick vända där. Förmodligen hade ett nyfällt höstlöv blockerat en växel. Mitt Märklintåg från barndomen var mer driftsäkra än dessa Pågatåg vi ständigt förvånar oss över. Kan tycka synd om de personer som pendlar och råkar ut för inställda och försenade tåg hela tiden. Men det var väl inga problem för dom fixar väl bussar. Ju men ingen kunde svara på när dom kom. Ringde då taxi men det fanns ingen taxi över huvud taget i stan. Hur är detta ens möjligt? Som tur var löste detta sig då Pelle på jobbet gjorde en utryckning och körde oss till Skurup. I absolut sista stund hann vi med tåget. Nästan så att bara väskorna kom med men det löste sig. Ingen biljett såklart. Hellre böter än missat flyg.

Väl ombord på Singapore Airlines Boeing 777 inser man via information på tv´n att vi har 12 timmar framför oss i stolen. På något sätt så löste det sig. Bra service och mysigt att vara på väg. Bara Annette och jag…

När vi väl kommit i rätt terminal på Singapores flygplats gick vi upp i loungen och jag passade på att ta en dusch och byta om. Nu åkte shorts och t-shirt på. Det blev även en asiatisk frukost. Vi letade efter Red Bull vilket skulle varit bra efter n i princip sömnlös natt, Många grejor vi inte vad det var men det var intressant att testa.  

Snart var det dags att gå ombord på nästa flight till Phuket. En halvfull kärra från Silk. Mest skrikiga ungar. Hur skall jag snart kunna bli plastmorfar?

En taxi till Yacht Haven Marina och vi var på plats på 15 minuter. Praktiskt….
Man har tydligen 3 båtar att ta hand om på Elite Yachtin som sköter Navigares affärer i Thailand. En Lagoon 450, en Lagoon 400 som vi skall segla men även en Bavaria 45, Sun Tess som vi seglat i Grekland för några år sedan. Den turen glömmer vi aldrig. Man hade ”spillt” diesel i vattentanken. Vi duschade i diesel i en vecka…
Kan nog tycka att båtarna inte imponerade vid den första okulära besiktningen vilken visade sig stämma rätt bra. Vår båt är en 2011 men känns mycket äldre. Inte direkt sliten men i mitt tycke dåligt underhållen. Skjutdörrens hjul hade stulits för det var metall mot metall. Känns sådär…
Vi förklarade för vår tyske basemanager att toeletten inte fungerade i styrbords aktertoalett. Han flinade och sa att vi hade eltoaletter. Tryckte på en knapp, ett brummande ljud och ett tyskt smajl. Jo le du men det var duschknappen du tryckte på. Inte har vi eltoaletter. Bara stopp i insuget av havsvatten. Fusktetysk…. Nej förlåt. Ulrich är en trevlig kille som hjälpte oss på alla sätt. Tyvärr låter jag mina väl grundade förutfattade meningar rusa. Dock visade det sig att Ulrich inte bott i Tyskland sedan 1976.
Kloka som vi blivit med åren hade vi bestämt oss för att inte gå ut förrän imorgon söndag. Idag skall vi ”landa” och bunkra käk. Det finns tydligen inte så många ställen att handla på ute på öarna.
Vi tog en taxi till Lotus-Tesco. Ett köpcenter med alla möjliga affärer. Vi gjorde upp med taxikillen att han skulle hämta oss om två timmar. Det visade sig att det var en helt omöjlig affär att handla i. Det var hur rörigt som helst och antingen inventerade personalen eller så flyttade dom om allt. Nej ut härifrån snabbt. Fick tag i taxikillen som kom och hämtade oss på 10 minuter. Han kunde dock inte förstå vårt ”problem”. Möjligen var det inget problem utan kanske bara en släng av sömnbrist. Och jetlag…
Han tog oss till ett nytt centra som han trodde skulle passa oss bättre. Här var det lite mer ordning. Dessvärre var det en grossist som bara var avsedd för restauranger och andra. Man kunde bara köpa i storpack. Vi fick köpa 6 paket salt, ris i storpack och 6 flaskor diskmedel etc. Typiskt oss….
Det visade sig att Thailands nya regim infört att man bara fick köpa gin efter klockan fem. Ett intressant upplägg. Förmodligen gällde inte bara gin med det var just nu ett problem för oss. Dock löste det sig med ett inköp på en mindre nogräknad jourbutik som sket i reglerna och gladeligen sålde en flaska Gilbeys för under 100-lappen. Vi kom även rakt in i en våldsam attack mot en polisstation. Massor med människor trängdes på stationen och det visade sig senare att polisen hade prejat två knarkhandlare av vägen och båda dessa hade omkommit. Inget man gillade utan man belägrade stationen och satte fyr på polisbilarna.

Det blev en god middag till förhållandevis små pengar på marinans restaurang. Nästan chockartad skillnad mellan Thailand och Turkiet i pris.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-