Jag hatar vissa fredagar...

Fredag morgon och dagen som jag hatar. Inte fredagar generellt som tur är men den sista fredagen på våra seglingar är alltid lika dryg. Då är det ju dags att ta sig till hemmahamnen igen. Börja fundera på packning, transfer osv. Jag kände att jag var lite sur redan då jag vaknade för jag vill fan inte hem. Trivs så grymt bra med detta. Segling, sol, värme och ett soft tempo. Hela gänget skulle gå och käka frukost iland men jag kände att jag behövde lite egentid. Plockade ihop vår code-o som inte är komplett. Rotade lite med saker jag funderat på under veckan. Bla en vire som håller uppe bogspröt. När man tar ner seglet så pekar bogspröt rätt ner mot vattnet och svårt att fiska upp. Naturligtvis kan fallet sitta där men ändå. Det blev några dubbla espressos innan gänget kom tillbaka, glada i hågen. Jag hade väl sakta fattat att man inte kan ha det såhär alltid så det är bara att inse att det är sista dagen på denna resa och njuta av den.
Vi kastade loss och hade bestämt oss för att gå till viken Uvala Nejujam där vi planerat en lunch hos Maretas. Lite bad och sol innan vi tog oss upp för trapporna till Maretas Konoba. Vi blev som vanligt mottagna med ett fantastiskt leende och en stor portion energi från ägarinnan. En underbar utsikt från restaurangen. Mareta trodde det var Bamseklubben som var på besök när Clas envisades att beställa pannkakor med choklad till lunch. Men allt smakade bra så vi drog oss till båten igen för siesta. Det hade börjat blåsa lite så skepparen bad om att vi skulle gå lite tidigare än planerat för att kunna suga på karamellen lite extra.
Det blev en hygglig seglats en stund innan vinden vred helt och det blev motor som gällde till Seget.
Kvällen tillbringades i Trogir som var fullständigt översvämmad av folk. Båtbytardagar och säsongen är igång på allvar nu. Det kändes som att vi fått nog efter det vi fått vår glass på Glasstorget.
God natt…

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-