Mot norr....

Även Tomas och Nettan kunde smyga ur båten utan att väcka oss. Antagligen har man landat i semesterkoma. Idag var det dags för oss att bunkra upp mat och dryck för fortsatta äventyr. Vi siktade in oss på Lidl som skall finnas någon km bort. Dock lite för långt att släpa på kassarna så en transportlösning vore bra. Såg en skylt att det fanns Uber-taxi i Zadar. Inget jag har en aning om hur det funkar men laddade ner appen. Enkelt som katten knappade man in vart man skulle och var vi var nu såg ju appen. Tryckte på beställ och i samma sekund kvitterade en bil som man dessutom såg på kartan vart den befann sig. Även när den tänkte komma och plocka upp oss.  Detta är säkert klart som korvspad för större delen av jordens befolkning om hur Uber fungerar, men för oss var det nytt.
Det rullade upp en ganska skabbig bil med registreringsnummer som poppat upp i appen. Lite tveksam då skicket inte var över sig. Men den funkade så bra att den kommit hit så det skall nog funka. 18 kuna eller lite dryg 20 kr kostade resan. Löjligt vad Lidl i Zadar var likt Lidl i Ystad. Det kanske inte är en tillfällighet. Undrar var vin och sprit står i ystadbutiken.
Nu ville man bara komma ur butiken för att få beställa en ny tur med Uber. Funkade lika bra men lite billigare av någon anledning. Att det var nerförsbacke?
Vi kastade loss och hade som vanligt ingen vind till en början. Men sen kom den sakta fram på dagen. Vi fick 4 m/sek i näsan så det blev att kryssa igen. Bättre det än att gå för maskin.
Vi gjorde några vida slag för att ta beslut att gå in till ön Molat och hamnen Lucina. Det blev en långsida vid piren och när vi kom så var vi enda båten i hamnen men det dök upp tre till innan solen dök.
Middag på byns enda öppna konoba. Lustigt att jag som är lätt ansiktsblind kände igen det andra sällskapet på restaurangen. Det var två tyska par som åt på samma restaurang i Zadar.
Möjligen var anledningen till igenkänningen att det var Itzhak Skenström från Hipp-Hipp som satt där och glufsade lamb schank.. Lite starstruck kan man ju få bli ibland.
Kolla här!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-