Epidauros....

Det var åter mycket varmt redan på morgonen så vi ville bara komma ur hamnen och få ta ett morgondopp.
Frukost medan vi sakta gled mot dagens mål, Epidauros. Vi fick en mycket lugn segling dit. 3-4 m/sek och vi satt på däck och njöt. Väl framme i Epidauros fick vi en bra plats på färjepiren mitt i hamnen. Vi har varit där för och med fel vind kan det vara gungigt att ligga där. Men det lär ju inte blåsa mer än nu. Meningen med att komma in såhär i tid var att vi ville besöka den berömda amfiteatern som ligger utanför byn. Vi tog taxi dit och man har ett fixed price med resa tur och retur och så väntar taxin på plats en timme för 40 €. Kändes rätt ok så vi stack iväg i värmen…
En storslagen upplevelse att se detta mästerverk som är ca 6000 år gammalt. 14000 platser och en magisk akustik. Om man står på plattan i mitten på scenen så kan man tala med normal röst och alla kan höra på läktaren. Om nu alla håller tyst på läktaren vilket förmodligen är omöjligt.
Hur bar dom sig åt? Kan vi bygga något liknande idag? Som fortfarande kan användas om 6000 år. Just nu pågår en festival på teatern med musik och teater på kvällarna.
Man kan ana att det är mäktigt…. Kolla här!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-