Navy Seals levererar....

Vi gick inte så långt. Lite bad på vägen och sen gick vi in i Tomb Bay. En mysig vik där det skulle ligga gravkamrar från några hundra år före Kristus. Så det är gamla grejor. Dessvärre blev det ingen tur upp till sevärdheterna så vi sparar det till något annat tillfälle.
Det blev en hel del sol, bad och slappande på båtarna denna dag. Flera i besättningarna hade jobbat hårt in i det sista så det var skönt för dom att koppla av.
I kväll skall Lasse och Giggi komma. Dom hade förhinder att resa ner med gänget så vi skall möta dom vid lämpligt ställe. Detta ställe visade sig vara Sarsala Beach. Vi var där förra veckan och det visade sig att det fanns taxistation där. Planen var att gå in till Sarsala Koyo Restaurant. Efter middagen pyser My Elfri ut och droppar ankare i närheten av bryggan, tar dingen in när Tjärnehovs kommer och så ligger vi på svaj under natten.
Det mörkade fort men det oroade oss inte för gps, månen och stjärnorna skulle leda oss rätt. Dessvärre var det omåne, möjligen är det motsatsen till fullmåne. Lillelappen förklarade övertygande att månen just nu finns på norra halvklotet och nu inte syntes. Han såg väldigt nöjd ut med sin förklaring så vi lät honom hållas. Kan vara kul för honom att nu vara på södra halvklotet…
Jodåsåatt….
Efter en god middag och massor med historier och garv kastade vi loss vid 23-tiden.
Det var kolsvart. Och då menar jag kolsvart. Så vi fick till 100 % förlita oss på plottern när vi närmade oss bryggan i mörkret. Lillelappen och Stefan fick agera utkik. Ingen bra lösning men det fick duga. Körde framåt i bara ett par knop. Man såg ankarlanternor men plötsligt dök båtar upp i mörkret som ankrat men inte tänt i toppen. Rätt läskigt och korkat.
När vi enligt plottern hade 200 meter kvar till bryggan droppade vi ankaret. Stängde motorerna och bara njöt i natten.
Vi började göra upp planer på hur vi skulle hämta Lasse o Giggi. Beslutet föll på att vi skulle skicka Lappen och Stefan i dingen. Utrustade med pannlampor tuffade dom sakta iväg mot det dom trodde var bryggan. Mycket fnitter och snack innan dom kom fram. Ljuden hördes nog flera kilometer i denna tysta, stilla natt. Plötsligt kommer en bil som visade sig vara deras taxi. Besättningen i dingen hade flytväst men dom erbjöd ingen till gästerna.
Väl ombord blev det ett kärt återseende med kexchoklad till nattamat…
Nu var alla trötta och Navy Seals hade nu hissat upp dingen för natten.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-