Mot Milna....

Vi lämnade Stari Grad på förmiddagen efter att vi tillslut hittat hamnkaptenen, så vi kunde betala för oss. Han hade en lång utläggning om vilka fina rabatter vi fick. Två nätter på boj fast vi låg vid kaj, el 1 natt istället för två, lågsäsongsrabatt på det. Blev totalt 822 Kuna. Skulle tydligen ha kostat strax under 1300 Kuna för två nätter normalt. Bussigt med lite rabatt.
Det skulle regna och blåsa idag men havet låg lugnt och solen nästan bröt igenom molnen när vi tuffade ur den långa viken. Dock kom både regn och blåst när vi väl kommit en bit. Vi hade inte monterat kapellet över styrplatsen så vi valde att gå för motor trots bra vind. Gick med 1000 varv på motorn och gled sakta mot Brac och Milna. Vi konstaterade att våra kollegor i enskrovsbåtar som vi såg på vägen hade det tuffare än oss. Vi kunde sitta i varsin soffhörna och läsa på våra paddor, lyssna på musik och sippa på varsin cappucino i värmen. Våra mer sportiga kollegor frös säkert i regnet.
När vi väl kom i viken utanför Milna så friskade det på ordentligt samtidigt som regnet vräkte ner. Beslut togs att vi droppar ankaret och käkar lunch och slappar. Om en timme skulle ovädret ha dragit vidare. Det var så mysigt att ligga på svaj så vi övervägde att ligga kvar här över natten men tyckte ändå att det skulle vara kul att se Milna igen. Flera år sedan vi var här. Sagt och gjort så tuffade vi in och la oss på en för oss nu aktör. En marina hade dykt upp strax innanför macken. Där hade redan två Navigarebåtar lagt till, Isabelle och Bowmore. Så vi valde denna marina. Kul att testa.
Regnet kom åter så det blev en eftermiddag i värmen på båten. En lite tur på stan och det stod klart att även denna stad hade i princip bommat igen för säsongen. Dock hade Fontana, längst inne i hamnen fortfarande öppet så vi tar väl den i kväll då.
Där efter blev det lite handboll på TV ombord. Sverige slog Montenegro…

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-