Mot Montenegro...

Efter besök hos tullen och polisen var vi redo att ge oss iväg. Fortfarande svag vind så att äta frukost på vägen skulle funka. 
Väl utanför hamn så började gunget. Gammal sjö med vågor från alla håll och rak motvind, alltså inga segel som hade stabiliserat det. Fick i oss lite frukost och satte kurs mot Montenegro. 
Jag hade laddat med korsord och tidningar på paddan så det var att parkera sig i soffan. Skönt att kunna sitta inne när det småregnar och genom fönstret syns meterhöga vågor. 
Tycker lite synd om våra norska båtgrannar som idag seglar enskrovsbåt i detta väder. 
Efter 20NM är vi framme och då ska vi hitta tull och polis så vi kan klarera in oss i landet. Vi kunde till slut med en vind som tryckte in oss lägga till vid en hög stenkaj. Bengt skulle fixa papperna och jag vakta båten och fixa lunch. Under tiden jag håller på ser jag en segelbåt komma mot oss och jag går ut och erbjuder min hjälp att ta emot och fästa deras tampar. Jag ser att de har problem men skepparn bara tittar på mig och säger att det inte behövs.
Det slutar med att dom får gå ut och göra om det. Lika gott när dom underskattade min hjälp tänkte jag. 
Vi firade ankomsten till Montenegro med en något sen lunch med prsut och lite goda ostar. 
Eftersom det är så tidigt på säsongen och vädret inte är till sin fördel så kändes det ganska ödsligt när vi gled genom bukten. Häftigt med alla grönklädda berg runt om oss och små hus upptända. 
Vi var ganska trötta efter en hel dag ute till sjöss och bestämde oss för att bara droppa ankaret och inte gå in i någon hamn. 
Vi orkade inte heller sjösätta dingen och ta oss in och leta upp en restaurang, så det fick bli kylskåpsrens. Lite levande ljus och Johan Glans Youtube-klipp fick avsluta denna måndagkväll.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-