Ermoupolis till Loutra...

Vi hade en trevlig eftermiddag och kväll i Ermoupolis på Syros, vilken enligt Jonas skall vara Cykladernas huvudstad. Detta stämmer med största sannlikhet inte men vi håller masken.
En lite gungig hamn men trevlig stad. Mysiga gränder och trevliga restauranger. Som vanligt är det billigt att ligga i grekiska hamnar. 0 Euro i avgift men vi köpte elbiljetter för några tior. Löjligt....
På morgenen var det dags att dra vidare mot hemmahamnen i Lavrio. Planen var att runda Syros på norra sidan för att sen få en halvvind eller slör till Loutra på Kithnos. Dagen började med en obefintlig vind så det fick bli lite motorsegling någon timme. Blev en hel del tid att leka med nya GoPro-kameran. Kul...
Sakta kom dock vinden och när vi närmade oss Loutra så hade vi kanonvind. Ville knappt ta sig in till hamnen så bra det gick. Avstod dock att föreslå en annan destination då jag förmodligen hade blivit nedröstad. Det gäller att välja sina slag. Dom varma källorna hägrade för mycket.
Väl framme så skulle det badas i källa. Dock var källan fullproppad med ett gäng tjocka greker så den ende som fick plats var Anders. Vi övriga gick och tog en kaffe och en ouzo i väntan på badpojken. Blev dock besvikna då han såg exakt lika gammal ut nu som innan badet. Petra hade nog hoppats på 10 års föryngring som sägnen lovar. :-)
Middag på en mycket trevlig restaurang och sedan gonatt...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-