En egen strand igen...

Idag var planen att gå igenom kanalen och sen till Nea Epidavros. En lång tur på ca 60 NM.
Vi gick upp kl 6 och satte kurs mot kanalen. Jag tjatar om det, men känslan man har när man sitter med en kopp kaffe och se solen gå upp är något man vill ha med sig i november när det är mörkt och kallt.
Samma läge i dag med helt spegelblankt hav så seglen fick vila även idag. Meditativt att sitta och småsnacka på fördäck….
Framme vid kanalen fick vi instruktioner om att vänta tillsammans med ett gäng andra båtar tills vi fick klartecken. Det tog ca en halvtimme.
Man betalar avgifterna i den östra ändan av kanalen så vi la till där och knallade upp i tornet. Förra resan kostade 185 € och nu kostade den 140 €. Ja dessa goa greker….
Väl igenom och hade betalt trodde vi för ett ögonblick att vi skulle få segla. Vinden var en halvvind på 6 m/sek och seglen for upp i ett huj. När väl seglen var ute dog vinden igen. På med pentan igen…
Innan vi rundade udden på Peloponnesos så hittade vi en fantastisk vik. Det gäller att glida fram nära land för att hitta pärlorna. Så djupt att vi kunde ankra väldigt nära land och vi simmade iland och njöt. Klart vatten och fräckt att lägga sig på dom varma stenarna på stranden. Det betalar man annars mycket pengar för när man går på spa.
Vi hade bokat plats med el och vatten hos hamnkillen i Nea Epidavros men väl där så slog han ut med armarna att hamnen var full. Kändes ganska meningslöst att boka…
Istället gick vi till Korfos där vi alltid är välkomna….

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-