Navigare Necesse Est ...

Åter tillbaka vid kaj i Lavrio... Åter tillbaka vid kaj i Lavrio...

Sammanfattningen av denna, vår 5:te sommar i Grekland klassar vi nog som en höjdare. Att bege sig ut till Joniska öarna var ett bra val. Vi fick väldigt mycket fin segling i jämna friska och ibland hårda vindar. Vi fick i och för sig en hel del svaga vindar också med mycket motor men totalt sätt var själva seglingsupplevelsen bättre här än både i Saroniska, Sporaderna och Cykladerna tycker vi. Öarna var väldigt vackra och mysiga. Otroliga stränder och många fina badvikar. Grekerna är ett vänligt folk men vi kan tycka att man var ännu lite trevligare här ute. Man var ofta intresserad av oss och var vi kom ifrån etc. Lite nytt för oss var att man var bättre på att ta betalt i hamnarna. Bra, för att då fick man också lite service som fler elplatser etc.
Klimatet passade oss också lite bättre. Lite svalare och man kunde sova lite bättre på nätterna.
Korintkanalen är i sig en upplevelse. Detta gigantiska mästerverk som innebär att man slipper runda Peloponnesos. En hel del sjömil att spara. Inte billigt att åka där men ”värt” pengarna. 150 € per passage.
Totalt har vi avverkat 550 sjömil under våra tre veckor och det motsvarar hela 100 mil på landbacken.

Tack du som följt oss under vår resa. Kul att se att det är 350 personer som följt oss med totalt drygt 2000 besök på vår blogg. Kul om våra erfarenheter kan vara till nytta för någon annan.


Lite sjuka är vi nog när vi redan första kvällen i Ystad sitter på balkongen och funderar på nästa segling.

Navigare Necesse Est - att segla är nödvändigt……

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-