Vela Luka....

Lite bättre utvilad besättning då klimatet ombord förbättrats betydligt. Bra jobbat Fidde. Personligen tyckte jag det blev för varmt men valde att ligga lågt.
Idag ville vi gå till staden Hvar. Ingen vind i dag heller så vi tuffade på. Väl framme i Hvar stod det klart att vi inte fick någon plats. Säsongen är tydligen igång trots allt. Vi valde då att styra mot Vela Luka. Ön Korculas västra spets. I Palmizana nära Hvar ville vi inte ligga. En tråkig och bara stor marina. Skulle man inte Hvar får man ta taxibåt. Det funkar men inget för oss denna gång.
Lunch blev det vid Marinkovac innan vi tuffade vidare. Elin har vid det här laget fått riktiga kaptenslater. Hon tar in och ut båten ur hamn och får allt beröm. När det är sträcksegling så lämnar hon över till lägre befäl som får sitta och frysa vid ratten. Kaptens egentid gick till att utamana besättningen i Yatsy.
Det visade sig att man i Vela Luka byggt en ny marina. Ett hyggligt stort monster där personalen var ivriga att vinka in oss på. Men vi ville ligga vid stadskajen vid macken. Har lärt mig vid det här laget att nya stora marinor och ACI är dyra erfarenheter.
Vi klämde in oss mellan en österrikisk motorbåt och två kryssningsbåtar. Vi fick bra lä kan man säga.
Vi fick en go middag på ett ställe med underbar personal. Tyvärr missade jag namnet men den ligger mitt emot den nya stora marinan. Har ett akvarium mitt i restaurangen. Inte sånt med humrar utan lokal småfiskar. Killen skröt om att han var klassens ljus i matte men inget han bevisade då han skulle räkna ut vår nota. Hans chef var noga i sina instruktioner att vi skulle få rabatt. Det var nog där det sket sig. Procenträkning kan vara lurigt och vi fick veckans mest prisvärda middag. Superfin mat och gott vin som rekommenderades till oss.
Älskar ”discount”.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-