Kroatien, here we come...

Romantische Straße, denna fina väg som går mellan vackra städer och omgivningar. Den är 35 mil vilket nog kan bli lite väl mastigt om man skall utforska allt. Vi körde 2-3 mil och stannade i en liten stad som heter Dinkelsbühl. Helt magiskt. En riktig pepparkaksstad med vackra hus och folkvimmel så det förslog. Dessutom en jättekyrka som inte riktigt passade in i denna lilla stan. Men pampig och vacker var den. Men nog med romantik nu. En av oss vill definitivt vidare.  Vi tog oss in i Österrike och besökte glasfabriken Riedel i Kufstein. Dock blev det inget köp denna gång. Dagens etapp slutade i en stad som heter Werfen. Några mil efter vi passerat Salzburg kändes det som det var dags att avrunda körande för idag. Även här var det god mat som serverades fram. Natten blev dessvärre lite körigare. Vi hade bokat in oss med kyrkan som närmsta granne. Hur orutinerat som helst. Klockfan ringde varje kvart och meddelade med all tydlighet att ”nicht schlafen, bitte”. 15 minuter är precis lagom för att somna om i det fall man får nattsömnen förstörd. Så vi var ganska slitna när vi steg upp och skulle dra vidare. Idag skulle vi verkligen köra in i Kroatien.
Bra vägar till gränsen till Slovenien men därefter blev det landsväg. Så det tog en stund. Lunch på slovenska landsbygden och sedan iväg igen. Vi hade bokat hotell på Pag där vi varit med båten förra året. Ett kargt och ogästvänligt landskap på ön men på något sätt trevligt. Som vanligt var vi misstänksamma till bokningsappens fina bilder på hotellet men vi blev verkligen nöjda med vad vi kom fram till.
Det blev en promenad in till stan för middag och en sängfösare.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-