Ko Racha Yai....

Ny underbar morgon….

Nästan vindstilla och ser på plottern att vi snurrat många varv under natten. Vindändringar och tidvatten gör att vi snurrar hela tiden. Men detta är det skönaste sättet att övernatta på. På svaj. Tyst och lugnt följer man naturen.
Idag skulle vi inte så långt. Bara 10 NM sydöst till Ko Racha Yai. Vinden var svag och latheten gjorde att det blev ett stilla puttrande fram med motor. På vägen såg vi någon som skulle kunna vara en svärdfisk eller liknande. Den följde oss på vår babordssida någon minut. Hoppade och det verkade som han vill kolla vad vi var för några. Eller inte..
Vi gick in i den djupa viken Racha Bay och hittade av någon skum anledning en ledig boj närmast bryggan. Misstänksamma efter råd från marinan så kan man aldrig lita på en boj i Thailand. Man lägger ut bojar men ingen underhåller dom. Vi vill ju inte ha mer krångel nu. Men linorna såg friska ut och vinden svag så vi testar. Vi hade kanske bara tur att den bästa bojen var ledig just nu. Vilket paradis vi hade kommit till. Viken hade turkost vatten och stranden mjuk, vit sand. Vi hade blivit varnade att denna vik är ett stort turistmål för dagutfärder. Stökigt och mycket folk på dagen men på eftermiddagen blir det lugnt och skönt. Just nu är det hysteriskt med speedboats som lastar av kineser och japaner i flytväst i en strid ström. Naturligtvis bra att dom använder flytväst men anledningen är att dom flesta kineser inte kan simma eller möjligen rädda för det här med vatten. Dom går i vattenbrynet med stora solhattar och flytväst på. Och hela badviken lyser i gult och orange då dom modigaste tar sig så långt ut att dom inte bottnar. Det gäller att ha glasögon på så man inte tar en långsimmande kines för en boj och krokar i.
Väl iland käkar vi en härlig lunch med utsikt över alla badande. En kul sysselsättning att kolla alla dessa asiater med selfiepinnar och flytvästar.
Annette hittade lite koraller på stranden som naturligtvis skall fraktas runt jorden hem. Det hjälpte inte att jag förklarade att man kunde få fyra års fängelse för sånt. Hon har nog inte sett Bangkok Hilton.
Det blev en härlig eftermiddag med kalla drycker, snorkling och bad. Vid tretiden var det som om det ringde in eller kanske det var ut. Hundratals personer fraktades effektivt iväg och förutom några lokala båtar låg nu bara en engelsk seglare och vi kvar.  Helt magiskt.
Att åka tillbaka till bryggan var nu helt annorlunda. Alla andra var borta och i restaurangen satt endast kanske 10 personer. Ett litet band stod och spelade och sjöng. Är normalt inte alltid imponerad övre denna typ av underhållning men här passade det perfekt. Tror man kan kalla det romantiskt….
Åter ombord blev det till att kolla stjärnhimmeln då det var en otroligt vacker natthimmel….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-