Mot Datca...

Lite tråkigt att vakna på morgonen utan gänget som smugit sig iväg i skydd av mörkret. Vi hade inte vaknat så dom måste ha varit väldigt smidiga. Skönt dock att slippa Gunnars skämt. ;-)
Det blev lite shopping för att fylla på med dricka och mat innan vi la ut. Planen är att går till Datca. Som vanligt var det motvind så kryssen dit tog hela dagen. Vi blev flera gånger uppvaktade av turkiska kustbevakningen och militärbåtar som synade oss och alla båtar väldigt noga. Som tur var ingen bordning, vilket hade varit svårt i sjögången men väl närgången okulärbesiktning utfördes. Extra viktigt idag att ha koll på sjövägsreglerna. Vinden låg på mellan 10 – 15 m/sek under större delen av dagen men låg på 13 – 18m/sek vid 18-tiden. Då inser vi att vi har flera timmar kvar så beslut togs att ta ner segel och gå för motor den sista timmen. Då smäller plötsligt babords genuaskot av. Hade tidigare noterat en skada på ”skalet” till tampen och hade för avsikt att meddela basen detta när vi kommer tillbaka. Det blev till att skära av resterna av tampen så vi fick in seglet i rullen och därefter ner med storen i den hårda vinden. Väl i hamn blåste det fortfarande mycket. Drygt 10 men ingen sjö. Det gick kanon att lägga till. Ankare gällde och vi fick lägga någon extra spring så båten låg stabilt. En liten promenad på stan och sedan en god middag. Rätt trötta efter en lång blåsig dag på sjön. 8 timmars kryss….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-