Spetses igen....

En härlig morgon återigen.
En rask promenad runt den vackra lagunen i Yerikas. Spegelblankt vatten och en härlig grönska. Det skulle enligt en fiskargubbe vi träffade, finnas en gammal ruin, tempel, borg eller annat sevärdhet i området. Dock hittade vi bara en kyrkogård men uppgrävda gravar. Lite skumt men det fanns säkert en vettig förklaring på detta. Men det får bli ett annat uppdrag att lösa detta mysterium.

Det var dags att ge sig av så vi tackade Alinde för denna gång och vi ses ju snart igen. Idag var planen att vi skall gå till Spetses igen för att sen dra vidare till Poros på torsdag.
När vi väl kom ur lagunen blåste det en lagom vind på 5 m/sek och denna gång i rätt riktning så vi hade en bidevind mot Spetses, precis som vi hoppades på. Jo tjena. Det varade bara i en timme sen dog vinden och det blev till att tuffa för motor även denna dag. Gjorde inte så mycket då det nästan var 25 grader och nästan samma i vattnet. Sakta närmade vi oss Spetses och eftersom det var så lugnt så la vi oss vid nya kajen inne i stan. Vårt förhållande med den nya kajen är inte till vår fördel. Ankarsläpp och flera gå-ifrån-på nattenupplevelser men vi chansade. Det var ju lugnt och skulle så förbli….
Det blev en ouzo stan efter badet vid kajen. Där träffade vi Signes besättning som denna gång bara var två glada danskar.
Middag i en tom stad som packat ihop efter en lång säsong och därefter en Häagen-Dazs ombord.
Trötta somnade vi men vaknade snart igen. Den svaga vinden hade vänt och nu slog små irriterande vågor i kajen och som sen studsade i aktern. Omöjligt att sova vidare så jag släppte förtöjningarna som så många gånger tidigare i denna hamn. Vi tuffade bort mot gamla hamnen och droppade ankaret i mörkret. Här låg vi kanon. Äntligen sömn…. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-