Rhodes on the go....

En go frukost och därefter fick vi besök av en familj i Navigaregänget som också var plats hos Ali Baba. Kul att byta erfarenheter och få tips på nya äventyr.
Det började bli förmiddag och värmen blev ganska dryg på bryggan. Vi la ut och tog en sväng i viken för att kolla dom två andra ställena. Kan vara värda att besöka vid nästa vända. Ali hade inte el och vatten och maten var väl sådär. Men mysigt.
Vi satte segel inne i viken och gled sakta ut och fick plötsligt en fin sydvästlig vind. Planen var att vi skulle gå mot Marmaris och vi valde en halvvind mot sydost. Det blev en under bar bog där vi låg runt 9 knot. Vi bara forsade fram och man satt med ett leende och njöt. Insåg ganska tidigt att vi närmade oss grekiskt vatten och kurs rakt mot Rhodos stad. Bytte nu till grekisk gästflagga för att smyga in. Naturligtvis förstår man att detta inte är ok men grekerna har väl annat att fundera på än att jaga båtflyktingar från ett icke EU-land. Kanske blir enklare när Turkiet får gå med i EU. Vilket dom förmodligen inte kommer få med sin syn på mänskliga rättigheter och även erkänna Cypern ligger väl långt bort. Men å andra sidan kanske Grekland inte är med så länge till. Men nästa gång får vi köra enligt spelreglerna, oavsett. Men priset för en fin segling är svårt att sätta. På en och en halv timma var vi i hamninloppet och insåg att det var dags att slå. Det blåste nu 13 m/sek så jag testade att reva, vilket jag inte provat innan. Gick ganska lätt och båten blev inte långsammare men kanske mer kursstabil. Nu full fart igen mot Marmaris. Det rullade på fort och snart var det dags att byta till turkisk flagg ingen.
Vi gled in i Marmarisviken och tog beslut om att ligga på svaj utanför strandpromenaden istället för dom dyra marinorna. En katamaran med två personer ombord blir lite dyrt. Och varmt. Det kändes som om man skruvat upp termostaten ett snäpp till idag så det var jätteskönt att ligga för ankare och få lite bris.
Vi tog dingen in till Marmaris och fick en jättegod middag i gamla stan. Till bra pris. Råkade även av misstag förirra oss in i Grand Bazar. En dårhus med hundratals butiker som sålde samma sorts skit. Kopior på skor, tröjor, klockor och fan vet vad. Nej ut snabbt som fasen här är inget jag gillar. Annette slog av på farten ibland för att kolla men det är ju det sämsta man kan göra. Vi överlevde dock. Lite handling av grönsaker, vin, vatten, mm och sedan ut till vår upplysta och väntande My Elfri.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-